loader
menu

CIUTAT

Els veïns de Llevant alerten que el nou pla parcial de la Budallera partirà l'Anella Verda de TGN

El Circ Ciutat dimarts, 15 de novembre de 2016

Front veïnal de Tarragona contra el pla parcial de la Budallera, aprovat de manera inicial recentment per l'Ajuntament de Tarragona. Diferents col·lectius veïnals liderats pels de l'àrea de Llevant, denuncien que el PP24 tira endavant perjudicarà greument tant l'entorn urbà com el periurbà de la ciutat. Entre d'altres despropòsits, l'Anella Verda quedaria partida tallant els accessos tant pel sud com pel nord, i a més, a tocar de la Savinosa i de la platja Llarga s'hi podrien construir edificis de fins a 12 plantes.

"Estem 100 per cent en desacord", denuncien els veïns. El nou PP24 permetrà construir edificis de fins a 12 plantes a tocar de les platges Savinosa i Llarga

La Federació d’Associacions de Veïns de Llevant (FAVALL), juntament amb la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona, (FAVT) i la Plataforma Salvem la Platja Llarga alerten dels greus efectes que tindrà per a Tarragona el desenvolupament urbanístic de la Budallera, tal com està projectat. Per això, han reunit un equip de tècnics amb sòlida experiència en planejament urbanístic, enginyeria i arquitectura urbana, medi ambient i sostenibilitat que ha estat estudiant la documentació publicada del Pla Parcial 24.

Fotomuntatge: Federació de Veïns de Llevant

Conclusions devastadores

De l'estudi d'aquesta documentació, la federació veïnal de Llevant ja anuncia que es mobilitzarà en contra. Presentaran oposició tan mitjançant al·legacions a l'acord de Junta de Govern de l'Ajuntament pel que s'aprova inicialment el Pla Parcial PP 24 i estudien fer accions de reivindicació popular i social.

Segons les estimacions dels tècnics que han estudiat el pla parcial, la viabilitat tècnica i econòmica del Pla Parcial no queda garantida. El pla, a més, no respecta ni dóna compliment a determinats requeriments establerts pel Pla General de la Ciutat de Tarragona.

Perill per a la integració ambiental de l'entorn

El Pla Parcial presenta greus deficiències en aspectes com mobilitat, protecció i integració ambiental de l'entorn, eficiència energètica, dinamització i sostenibilitat comercial i cohesió social que si no es resolen, poden perjudicar greument i de forma directa tant la qualitat de vida dels veïns de Tarragona com en l'entorn urbà i periurbà de la ciutat. A més, afegeixen que l'Anella Verda quedaria partida i que en la zona s'hi podrien construir edificis de fins a 12 plantes. "Estem 100 per cent en desacord", asseguren des de la Federació veïnal de Llevant.

També carreguen contra l'equip de govern de Tarragona, i en especial contra el regidor de Territori, Josep Maria Milà: "Volem expressar el nostre malestar amb l'actual govern de la ciutat, i especialment amb el Regidor d'Urbanisme, Josep Maria Milà, per no complir amb el compromís assumit verbalment d'exposar al públic una maqueta del Pla Parcial i ampliar el termini d'exposició pública i al·legacions per tal de donar l'oportunitat a la ciutadania d'entendre i conèixer millor com canviarà Tarragona si s'aprova el Pla Parcial 24, de la Budallera."

Més d'1,3 milions de m2 i 6.000 habitatges

El Pla preveu la construcció d’aproximadament 6.000 habitatges i destinarà la part no residencial a zones verdes, equipaments, aparcaments i d'altres instal·lacions. Tot en una superfície d'1.326.450 m2, per on la ciutat seguirà el seu creixement.

El Pla, d'iniciativa privada, està promogut per la Junta de Compensació provisional de la zona, formada per propietaris de terrenys, i té com a finalitat desenvolupar el sector de sòl urbanitzable delimitat, que contempla el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM).

La Budallera és una de les àrees de desenvolupament residencial de Tarragona que abasta els terrenys situats al nord de la carretera nacional 340, més amunt del sector Mas Sanroma i Cala Romana, el sud de l’Autovia A-7, a l’est les instal·lacions del Nàstic, i a Ponent del nucli de Boscos de Tarragona.


Documents

Recreació Pla Parcial 24 Budallera Tarragona


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar