loader
menu

CIUTAT

La plataforma 'Farts de soroll' denuncia l'agressió electroacústica a la Part Alta per Santa Tecla

El Circ Ciutat dimarts, 15 de novembre de 2016

La plataforma Farts de Soroll ha denunciat "l'agressió electroacústica desproporcionada" que van patir els veïns de la Part Alta durant les passades festes de Santa Tecla, en les quals segons el col·lectiu es van organitzar 43 actes sorollosos.

Foto: Farts de Soroll

Davant d'això, la plataforma vol demanar una moratòria en l’obertura de nous establiments al nucli antic tarragoní amb l’objectiu que no s’obri "ni un bar més fer mentre duri aquesta situació insostenible."

Farts de Soroll ha detallat els motius de la seva petició. Els voluntaris de la plataforma van fer un seguiment exhaustiu dels actes durant la passada santa Tecla i van establir tres criteris per comptabilitzar els actes més lesius pel descans de les persones: a partir de les 22.55 h i que com a mínim ultrapassés les 2 h de la matinada, que estigués organitzat per l’Ajuntament, i que fos al carrer, encara que fos d’organització privada, col·laborant-hi o no l’Ajuntament.

La zona controlada va ser la Part Alta estricta i els voltants (Camp de Mart, Parc de les Granotes, Passeig de les Palmeres).

La nit del 16 al 17, la pitjor

Farts de soroll assegura que la nit amb més profusió d’actes és la del 16 al 17 de setembre. En aquesta sola nit, "6 esdeveniments es concentren tan sols en 2 hectàrees de les 20 que ocupa el barri." Pel que fa a la quarantena d'actes sorollosos, "situats reiteradament en els mateixos llocs", 12 estaven programats fins a les 5 de la matinada.

Des del col·lectiu lamenten que "en molts casos, l’incompliment de l’horari és norma no escrita", i que "la percepció del veïnat és que la Guàrdia Urbana no es persona quan se la requereix..."

Defensen que s'apliqui una moratòria per a nous establiments d'oci al nucli antic tarragoní, tot recordant que "la Part Alta, amb menys de 3.000 habitants suporta més de 120 establiments d’oci però no ocupa ni el 0,03% dels gairebé 60 km² del terme municipal."

"Sens dubte el soroll ultrapassa el volum permès per la llei, tot i que enguany no hem pogut disposar d’un mesurador de decibels", remarquen des de Farts de Soroll.

"Les festes no són el problema en essència"

El col·lectiu s'ha referit a la moció que es va aprovar recentment sobre la descentralitació de Santa Tecla, que no la considera seriosa. "El consistori banalitza el soroll que patim durant tot l’any, com si escampant la metàstasi de Santa Tecla ja tinguessin resolt el problema de la Part Alta i les festes. El soroll de la Part Alta mereix un tractament completament transversal i divers".

La plataforma Farts de Soroll de la Part Alta vol manifestar que "les Festes no són el problema en essència, sinó tan sols la punta de l’iceberg".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar