loader
menu

CIUTAT

Inipro només va treballar per promocionar el PSC i a Ballesteros a les xarxes

El Circ Ciutat dimecres, 16 de novembre de 2016

L'empresa Inipro era un instrument al servei del PSC, i la seva tasca va ser promoure l'ideari socialista i promocionar a les xarxes a l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Així ho constata en un nou auto el jutge del Jutjat d'Instrucció número 1 de TGN, que ha citat també en la causa al Partit dels Socialistes en qualitat de partícip a títol lucratiu delimitant, de moment, fins els 337.000 euros, que és la quantitat que va percebre Inipro de les arques municipals tarragonines via Institut de Serveis Socials.

El jutge cita a declarar la portaveu municipal, Begoña Floría, i novament a l'ex cap de gabinet de l'alcalde de TGN. El jutge també cita en la causa al Partit dels Socialistes en qualitat de partícip a títol lucratiu

Segons el jutge, l'activitat desenvolupada per les persones contractades per Inipro "en realitat era en benefici del PSC i de l'alcalde". En base a un informe de la Guàrdia Civil entrat al jutjat el passat 4 de novembre, les contractacions d'Inipro, a principis de setembre de 2011, van coincidir amb la posada en marxa del grup "PSC Ciberactivistes Ballesteros", format per persones de l'òrbita del PSC que durant aquells dies havien estat contractats per Inipro, però que en realitat es dedicarien únicament a moure's per la xarxa.

Foto: circdetarragona.com

Segons el jutge, aquests treballadors es dedicaven en exclusiva a promocionar l'alcalde Ballesteros a les xarxes i promoure l'ideari socialista. El jutge ha citat a declarar la portaveu municipal a l'Ajuntament de TGN, Begoña Floría, perquè la considera organitzadora del grup que es dedicaria posteriorment a fer ciberactivisme socialista i promoció de Ballesteros.

El jutge també remarca la comunicació fluïda i constant entre l'IMSS i l'Alcaldia de Tarragona via l'aleshores Cap de Gabinet d'Alcaldia, Gustavo Cuadrado, qui també tornarà a declarar. En l'auto es fa referència a diferents mails entre el cap de gabinet, l'ex militant Alejandro Caballero i l'aleshores també gerent de l'IMSS, Antonio Muñoz, molt abans que es formalitzés oficialment el concurs que acabaria adjudicant-se a Inipro. Fins i tot, hi ha mails entre l'IMSS i el gerent d'Inipro, molt abans que es formalitzés el concurs.

"En realitat, el negoci no era amb l'IMSS, sinó amb el partit, i Muñoz només va ser una peça necessària més per donar cobertura legal", indica l'auto judicial, en què es diu que "això explicaria el perquè de la presència d'una persona tan propera a l'alcalde".

El jutge també indica en l'auto que no es pot acreditar que l'empresa Inipro realitzés els treballs pels quals va ser contractada per l'IMSS i que la memòria d'Inipro es va redactar des de la mateixa seu de l'IMMS, entre d'altres irregularitats.

La relació contractual d'Inipro amb Serveis Socials de l'Ajuntament va començar al setembre de 2011 i va cloure a finals de 2012. L'any següent, la CUP va portar el cas a la Fiscalia. La quantitat que va percebre Inipro van ser 337.000 euros.

L'Ajuntament de Tarragona ha emès un breu comunicat en què explica que la regidora Floría ha rebut una citació al seu despatx per anar a declarar davant del jutge (el 19 de generr de 2017)i manifesta la seva “confiança i col·laboració total amb la Justícia”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar