loader
menu

L'equip de govern de Ballesteros acumula noves peticions de dimissió

El Circ dijous, 17 de novembre de 2016

Entre l'ajornament dels Jocs al 2018 i les últimes irregularitats del cas Inipro revelades pel jutge, l'equip de govern de l'alcalde Ballesteros continua acumulant noves peticions de dimissió d'algun dels seus membres i alhora enrareix encara més la relació entre el govern i l'oposició a l'Ajuntament.

Foto: circdetarragona.com

El govern tripartit de Ballesteros viu, possiblement, un dels seus pitjors moments, però l'acord entre el PSC, PP i el regidor d'Unió no es trencarà. Sembla fet a prova de 'bombes'.

Els raonaments del jutge constatant que la feina d'Inipro només hauria consistit en promocionar el PSC i l'alcalde de Tarragona a les xarxes, i que en cap cas es pot acreditar que es fessin les tasques contractades per l'Institut Municipal de Serveis Socials, valorades en 337.000 euros, ha tornat a obrir la caixa dels trons entre els grups de l'oposició.

A les peticions, efectuades ja per la CUP i ICV-EUiA perquè pleguin tant l'alcalde com el regidor responsable dels Jocs, Javier Villamayor, per la pèssima gestió al capdavant del Comitè Organitzador del 2017, ara també es demana que plegui la portaveu municipal, Begoña Floría.

Ho han demanat ERC i la CUP, i Convergència els ha qualificat de mentiders. Ciutadans, en canvi, ha estat més moderat.

Per als republicans, "hi ha indicis i proves suficients descrites pel jutge en la interlocutòria que ens porten a demanar la dimissió de l’alcalde i de la portaveu de l’equip de govern. Aquestes persones no poden seguir al capdavant de la ciutat", afirma el seu portaveu, Pau Ricomà. ERC considera que "és una vergonya i una indecència que en anys de plena crisi econòmica s’hagin pogut destinar diners dels serveis socials de la ciutat a finalitats lucratives del PSC tal i com apunta el jutge del cas."

La CUP de Tarragona, que va portar el cas a la Fiscalia l'any 2013, ha demanat les dimissions de l’alcalde Ballesteros i de Begoña Floría i demanarà la compareixença de Miquel Iceta, en qualitat de primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), per tal que doni explicacions públiques sobre aquest i d’altres casos.

Segons paraules de la portaveu cupaire Laia Estrada «és fastigós usar els serveis socials per fer una simulació de contractació per tal de fer feines per al partit amb diners públics». Hi ha afegit una dura crítica envers «el cinisme i la hipocresia de qui ha afirmat reiteradament que es tracta d’una irregularitat administrava, malgrat saber què hi havia al darrere d’Inipro», en referència a Floría.

"Mentides i falses excuses"

El portaveu del Grup Municipal de CDC a l’Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló, ha manifestat aquest dimecres que la imputació de la portaveu de l’equip de govern, Begoña Floria, pel cas Inipro “vindrà farcida de més mentides i falses excuses del PSC”. “S’atrapa abans a un mentider que a un coix”, ha afegit Abelló, que s’ha referit al fet que el PSC sempre s’ha excusat dient que es tracta d’una mala praxi administrativa “quan presumptament estem davant d’una gran trama de corrupció”.

El primer partit de l'oposició, en canvi, de moment evita demanar dimissions, tot i que "nosaltres en la seva situació, ho faríem 'ipso facto', perquè ho diuen els estauts", assegura el portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales. En la seva qualitat d'advocat, el líder de l'oposició assegura que "hem de defensar la pressumpció d'innocència perquè la sentència no és ferma".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar