loader
menu

CIUTAT

Tarragona diu adéu a la venda d'animals en la via pública

El Circ Ciutat divendres, 18 de novembre de 2016

El plenari de l'Ajuntament de Tarragona ha donat llum verd a la nova ordenança de protecció animal, i que entre d'altres molts aspectes, prohibeix la venda de qualsevol tipus d'animal en la via pública.

D'aquesta manera, la parada dels dimarts i dels dijous del mercat setmanal de la Rambla i les del diumenge a Bonavista quedaran limitades únicament a la venda de gàbies, menjar i tot tipus d'utensilis i objectes relacionats amb els animals.

Una imatge de la parada de venda d'animals del dijous 17 de novembre. Foto: circdetarragona.com

Joan Roig és el propietari de les parades de la Rambla i també en té una al mercat dels diumenges a Bonavista. Porta quaranta vuit anys en un negoci que ha passat de pares a fills, però la nova ordenança tarragonina afectarà greument a la seva manera de guanyar-se la vida. "Fins que no ens diguin el contrari, nosaltres portarem el mateix gènere i després ens haurem de seure a parlar. Espero que ens donin alguna alternativa..." lamenta Roig, qui ven a Tarragona tres dies a la setmana.

Ara fa uns mesos, el consistori tarragoní ja va prohibir la venda en via pública de peixos, tortugues, canaris, periquitos i lloros, entre d'altres espècies, però en canvi sí va seguir permetent que es venguessin coloms i d'altres aus. Mesos enrere, una petició feta a la plataforma Change.org perquè s'acabés amb la venda ambulant d'animals de companyia a TGN havia fet bullir les xarxes.

Roig no ha arribat a entendre mai aquella restricció, perquè, entre d'altres coses, la seva empresa no fa venda ambulant, i menys d'espècies qualificades com a animals de companyia: "No ho vam entendre, perquè ens van prohibir vendre peixos perquè deien que s'estressaven, i que les tortugues també. Nosaltres ho tenim tot molt més net que en algunes botigues.".

Roig recorda que l'argument de l'Ajuntament de TGN per aplicar aquella prohibició va ser perquè van considerar animals de companyia peixos, canaris, tortugues... "i la llei ho diu clarament: només gossos, gats i fures, i nosaltres no ho venem això. En altres mercats no tenim cap problema, però ho acatarem".

Pel que fa als permisos, Roig ja va explicar al Circ fa mesos que complia amb tot. Reitera novament que "la Generalitat ens ha donat tot tipus de permisos. Ho tenim tot legal i l'Ajuntament de Tarragona ho sap, no entenc això de la salubritat dels animals, perquè nosaltres ho tenim millor que en moltes botigues."

Tot i que la nova ordenança s'ha aprovat en el ple del 18 de novembre, ara s'obre un període 30 dies perquè s'hi facin al·legacions. Si n'hi ha, s'obrirà un altre període perquè l'Ajuntament doni resposta i si s'escau, s'avingui a modificar alguns punts, i després es passarà a l'aprovació definitiva.

La família Roig comença a tenir coll avall que el problema no té solució i confia que l'empresa de mercats, que és qui hauria de fer-li la notificació, li aclareixi el nou escenari i alhora li doni alternatives: "Si la normativa s'aprova ens donaran una notificació però no tindrem cap oportunitat de defensar-nos."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar