loader
menu

L'Ajuntament de TGN s'oposa a fer una consulta sobre els Jocs

El Circ divendres, 18 de novembre de 2016

Com era de preveure, l'Ajuntament de Tarragona s'ha oposat a fer una consulta ciutadana sobre els Jocs del 2018. ERC va justificar que tornava a presentar la moció perquè les condicions al voltant dels Jocs havien canviat i la ciutadania tenia dret els sobrecostos. "Alcalde, vostè té un problema de credibilitat amb els jocs. Deixi opinar la ciutadania", li ha transmès el portaveu republicà, PAu Ricomà.

El portaveu d'ERC, Pau Ricomà, defensant la moció d'una consulta ciutadana sobre els Jocs. Foto: @jordigene

L'equip de govern PSC-PP-Unió ha tombat la moció, tot argumentant que "vam ser la força més votada i el nostre gran projecte eren els Jocs", com ha explicat el regidor responsable dels Jocs, Javier Villamayor.

Des de l'equip de govern de Ballesteros també han recordat que fer ara mateix una consulta podria crear encara més neguit entre les institucions i els patrocinadors: "Tenim el seu suport i no volem generar incertesa", ha afegit Villamayor, qui alhora ha recordat que això (una consulta) no s'havia fet mai després de concedir l'organització dels Jocs. Cap ciutat, però, tampoc havia ajornat uns Jocs, i Tarragona sí ho ha fet. La moció ha estat rebutjada pels 13 vots en contra del govern. A favor, ERC (4), CDC (2), CUP (2) i ICV (1), mentre que els 4 regidors de Ciutadans s'han abstingut.

Després de tombar també una moció de la CUP en què directament es demanava la renúncia als Jocs de manera definitiva, el plenari sí ha trobat encertada una moció del principal partit de l'oposició, Ciutadans. Era més moderada, ja que demanava que es creés una comissió de seguiment dels Jocs per tenir informació a temps real de tot el que envolti l'organització dels Jocs de 2018. 19 vots a favor i 7 en contra.

El plenari de Tarragona també ha donat el vistiplau a la nova ordenança de protecció animal. Durant la sessió s'han debatut un total de 16 mocions. D'entre aquestes, la que demanava regular els pisos d'ús turístic a Tarragona, d'ERC, ha estat desestimada pels vots contraris de l'equip de govern.

El ple tarragoní sí ha aprovat instar el Ministeri de Foment a fer millores a les entrades i sortides de l'A-7 al seu pas per Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar