loader
menu

CIUTAT

La llera del Francolí al seu pas per Sant Salvador guanya 400 noves plantes

El Circ Ciutat dissabte, 19 de novembre de 2016

Sota el lema ‘Recuperem l’entorn del nostre riu’, més de 400 persones s’han citat a mig matí per participar d’una Plantada Popular que ha permès reforestar la zona amb 400 plantes de cinc espècies diferents: tamarius i freixes, dues espècies arbòries pròpies de la vegetació de ribera i que reforçaran la població dels exemplars que encara són presents a la zona.

Foto: Fundación Repsol

També s’hi afegeixen algunes espècies arbustives com la ginesta i el jonc, sobretot dins de la pollancreda per augmentar la biodiversitat del sotabosc fluvial. I finalment s’ha plantat canyís en determinades zones com espècie autòctona que ha de substituir la canya i que presenta un bon comportament hidràulic front a avingudes.

Entre els objectius de la plantada, destaca la recuperació ambiental de la malmesa pollancreda en aquest punt del riu. Amb tot, aquesta acció va començar uns dies enrere, quan l’Associació Aurora va acudir al punt reforestat per desenvolupar-hi diversos treballs previs, com ara la retirada de deixalles, la tala d’arbres cremats i l’eliminació de plantes invasores com la canya.

Aquesta activitat prèvia, juntament a la pròpia de reforestació celebrada avui durant la Plantada Popular, permetran recuperar la funcionalitat social i ambiental de la ribera del riu Francolí al seu pas per Sant Salvador.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar