loader
menu

CIUTAT

Els veïns de Llevant demanen a l'Ajuntament que es repassi de dalt a baix el pla parcial de la Budallera

El Circ Ciutat dilluns, 21 de novembre de 2016

La federació de veïns de l'àrea de Llevant ha desgranat les peticions que ha traslladat a l'Ajuntament de Tarragona perquè es repensi la manera de tirar endavant el pla parcial de la Budallera, recentment aprovat de manera inicial.

Recreació de la futura àrea de la Budallera. Foto: Federació Veïns de Llevant

En línies generals, demanen que es repassi el pla de dalt a baix, però la principal demanda que ha traslladat el col·lectiu veïnal al consistori és que no vagi tant de pressa amb la urbanització d'una zona tant sensible i que ampliï el termini per presentar al·legacions.

30 dies és massa poc temps per al·legar

Els veïns consideren que 30 dies d'exposició pública és insuficient i han recordat a l'Ajuntament que compleixi amb la promesa que els va fer el regidor de Territori, Josep Maria Milà, i els entregui una maqueta on es pugui veure l'abast total del PP24 Budallera, amb més d'1, 3 milions de m2. Lamenten, a més, que no s'ha complert cap previsió del POUM, aprovat inicialment el 2007, i que la població de TGN no només no ha crescut, sinó que ha minvat, en prop de 9.000 persones.

Per això, la federació veïnal de Llevant demana que es deixi sense efecte l'aprovació inicial del Pla Parcial de la Budallera i es facin com a mínim "4 polígons o unitats, i que no es desenvolupi la següent fins que l'anterior estigui complerta". Tant Llevant com la resta de col·lectius que els donen suport (FAVT i Salvem la Platja Llarga, entre d'altres) consideren que la ciutadania ha de tenir un paper més enllà de la relació entre el privat (la Junta de Compensació) i l'Ajuntament.

Coix en mobilitat

Una altra de les raons per les quals els veïns sol·liciten l'aturada del pla és que coixeja en mobilitat. Asseguren que no té previst el soterrament de la via del tren, ni la reconversió de l'N-340 en via urbana, ni el TramCamp. Alerten que la rotonda de la Savinosa sempre estarà col·lapsada. L'afectació sobre la Platja Llarga també preocupa. En les al·legacions presentades, recorden que el Pla General recomanava tractar tota la platja llarga i el seu entorn com una unitat i mitjançant un Pla Especial.

En canvi el PP24 actua puntualment sobre una zona de la Platja, "malmetent una zona verge de bosc i hipotecant tot el que es pugui fer a la platja llarga en el futur." També denuncien que es preveu un aparcament de 500 cotxes "en un bosc madur, de mes de 50 anys, i en zona inundable."

En termes econòmics, tot i que des de la Junta de Compensació es va assegurar que el pla era perfectament viable, des del front veïnal no s'ho creuen. Assessorats per experts, entre d'altres, alerten que "l'equilibri econòmic descrit actualment no inclou totes les prescripcions de infraestructures, actuacions i d'altres inversions a requerides a executar."

En paral·lel a les súpliques perquè no tiri endavant, des de Llevant es recomana al consistori que atenguin les demandes que els venen fent des de fa anys els veïns de la Savinosa.

Més d'1,3 milions de m2 i 6.000 habitatges

El Pla preveu la construcció d’aproximadament 6.000 habitatges i destinarà la part no residencial a zones verdes, equipaments, aparcaments i d'altres instal·lacions. Tot en una superfície d'1.326.450 m2, per on la ciutat seguirà el seu creixement.

El Pla, d'iniciativa privada, està promogut per la Junta de Compensació provisional de la zona, formada per propietaris de terrenys, i té com a finalitat desenvolupar el sector de sòl urbanitzable delimitat, que contempla el Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM).

La Budallera és una de les àrees de desenvolupament residencial de Tarragona que abasta els terrenys situats al nord de la carretera nacional 340, més amunt del sector Mas Sanroma i Cala Romana, el sud de l’Autovia A-7, a l’est les instal·lacions del Nàstic, i a Ponent del nucli de Boscos de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar