loader
menu

L'equip de govern de TGN planeja augmentar el salari als directius de les empreses municipals

El Circ dimarts, 22 de novembre de 2016

Els directius de les empreses municipals de Tarragona i dels organismes autònoms podrien arribar a cobrar fins a 99.000 euros anuals. Això és el que denuncia el grup municipal d’ERC, que mostra el seu rebuig a la proposta de l’equip de govern de Ballesteros de la nova classificació de les empreses municipals de la ciutat, que obre la porta a l'increment del salari fins gairebé arribar als 100.000 euros.

Una imatge de l'aparcament Saavedra, seu de l'empresa Aparcaments Municipals de TGN (AMT). Foto: circdetarragona.com

Segons ERC, la mesura que proposen PSC, PP i Unió s’empara la llei de Racionalització i sostenibilitat de l’administració (LRSAL) que preveu la classificació de les empreses municipals en 3 grups segons diferents criteris. Els republicans denuncien que "els criteris que s’han fet servir per catalogar com a grup 1 sis empreses municipals i dos organismes autònoms, són completament arbitraris i no ens convencen les explicacions que se’ns han donat al respecte".

Amb aquesta classificació les citades empreses i organismes podran tenir entre 4 i 10 directius tal i com marca la normativa. Pel que fa a les escales salarials, és l’equip de govern qui proposa que les empreses del grup 1 paguin sous de fins a 99.000 euros als seus directius. "Hi ha alguns llocs de gerència que actualment cobren 70.000 euros i en un futur podrien arribar a cobrar gairebé 100.000 euros", alerta el portaveu republicà al consistori tarragoní, Pau Ricomà.

Des d'ERC ja anuncien que votaran en contra d’aquesta proposta que ha de passar per consell plenari per la seva aprovació. Al mateix temps lamenten que, "enlloc de racionalitzar els recursos públics, cada cop veiem més despropòsits econòmics en aquest ajuntament".

Esquerra recorda que la creació de l’Agrupació d’Interès Econòmic al desembre de 2013 va estar motivada per la intenció de reduir els costos de les empreses municipals. "No només no s’han reduït costos en aquests organismes sinó que s’han augmentat el nombre de consellers i ara es pretén pagar sous desorbitats als càrrecs directius. És inadmissible", conclou Ricomà.

L'equip de govern ho nega

El conseller d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Pérez, clarifica que “en cap cas la nova classificació de les empreses municipals que ens planteja la llei de Racionalització i sostenibilitat de l’administració (LRSAL) ens farà pujar el sou als gerents de les empreses municipals. Aquesta proposta no ens farà incrementar els salaris”. I afegeix: “L’oposició busca una notícia sobre els salaris, però s’equivoca perquè no hi haurà canvis en això”.

“ERC qualifica d’arbitràries els criteris que s’han fet servir per catalogar les empreses municipals i els organismes autònoms. S’equivoquen perquè confonen arbitrarietat amb discrecional perquè el que nosaltres fem és assumir competències que no estan reglades i ho fem d’una manera prudent”. I afegeix: “La Lrsal és una llei que s’hauria d’abolir o canviar substancialment però que pot servir per fixar límits a ajuntaments que fins ara han crescut desmesuradament i sense rigor, que de cap de les maneres és el cas de Tarragona”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar