loader
menu

CIUTAT

La plaça Corsini estrenarà nova imatge l'any 2018

El Circ Ciutat divendres, 25 de novembre de 2016

La plaça Corsini estrenarà imatge a finals de 2018. Aquestes són les previsions, més tardanes, anunciades pel Ministeri de Foment després que ha posat a licitació l'obra de remodelació de la plaça del Mercat de Tarragona. Les tasques de millora estan pressupostades en una mica més de mig milió d'euros (512.487, 45 euros) i es preveu que estiguin enllestides en un termini de 16 mesos. L'inici de les obres està fixat pel primer semestre de 2017.

El Ministeri de Foment ha licitat l'obra per 512 mil euros, i que es finançarà gràcies a l'1 % cultural.

L'obra de reforma de la plaça Corsini està coberta íntegrament per Foment dins del Programa de Rehabilitació Arquitectònica, que consisteix en el finançament d'obres rellevants de rehabilitació del patrimoni arquitectònic de l'estat amb els pressupostos propis del Ministeri. En aquest cas, a l'1 per cent cultural.

Foto: circdetarragona.com

Segons Foment, "el mercat modernista, de principis del segle XX, no s'entén sense una lectura conjunta del seu entorn més immediat, i molt especialment de la Plaça Corsini, ja que en aquesta plaça es desenvolupen diverses activitats complementàries a les del propi mercat."

Les obres consistiran en la substitució del paviment actual i dels elements de mobiliari urbà existents. El disseny del projecte anirà a càrrec del Ministeri de Foment; una circumstància que no impedirà que l'Ajuntament de Tarragona hi aporti les seves idees, consensuades amb els veïns de l'entorn.

"El Ministeri desenvoluparà el projecte original de la plaça, però paral·lelament l'Ajuntament s'encarregarà d'aquelles novetats amb les quals es va comprometre amb els veïns de la zona, com són la incorporació d'una pèrgola i diferents bancs a la plaça remodelada", ha explicat la regidora de Comerç i presidenta de l'empresa de Mercats, Elvira Ferrando.

Des del consistori tarragoní s'han mostrat satisfets per la licitació: "És una bona notícia que l'Estat col·labori econòmicament en la urbanització de l'entorn del Mercat Central gràcies a les aportacions del 1,5% Cultural".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar