loader
menu

CIUTAT

Tanta neteja al carrer Pare Iglesias ja té origen: un vessament d'oli d'un camió de l'empresa que fa el servei

El Circ Ciutat divendres, 25 de novembre de 2016

Molts dels veïns de la Part Alta que s'han passejat durant els darrers dies per les proximitats del carrer Pare Iglesias hauran detectat que els treballadors del servei de neteja hi estaven fent una operació especial i fora del que és habitual. El Circ va rebre l'alerta d'un veí de la zona, encuriosit amb tanta neteja concentrada en un únic carrer.

Foto: Lídia Alberich

Segons ha explicat l'Ajuntament al Circ, la setmana passada va tenir lloc un vessament d'oli en aquest carrer a causa de l'avaria d'un dels vehicles amb els que fa el servei de neteja. Es va rebentar un dels mànecs i tot l'oli que contenia es va vessar damunt l'asfalst del carrer Pare Iglesias, un carrer de poc més de 50 metres entre les Coques i Merceria. L'Ajuntament no ha precisat la quantitat exacta del vessament.

Els veïns han conviscut amb l'operatiu especial de neteja i fins fa poc dies les portes de les cases han estat brutes i plenes de fang.

L'Ajuntament ha informat al Circ del procediment que es va seguir després del vessament. Es va escampar sepiolita, un producte absorbent, l’endemà es va escombrar i es va aplicar una altra capa del producte perquè acabés d’absorbir les restes d’oli.

La pluja de principis de setmana ho va escampar i el dimarts es va netejar al matí i a la tarda. Ara la zona ja ha quedat neta del tot.

Què és la sepiolita?

La sepiolita és un absorbent mineral pertanyent al grup dels anomenats filosilicats (subclasse dels silicats) d'origen sedimentari. El seu nom prové de la paraula "sípia" per ser similar als ossos d'aquest cefalòpode. És de tonalitat opaca, de mínima duresa i també és conegut com escuma de mar perquè sura damunt de l'aigua.

Podia afectar a la salut?

La sepiolita és un irritant de la pell i de les mucoses nasals com a conseqüència de contactes prolongats o repetits. En el cas d'exposicions repetides i perllongades, hi ha risc d'irritació de les vies respiratòries i nasals. En els ulls causa irritació dolorosa.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar