loader
menu

L'equip de govern de TGN aprova els pressupostos pel 2017 sense consens i en solitari

El Circ dilluns, 28 de novembre de 2016

L'Ajuntament de Tarragona ja té pressupostos per al 2017. Com era de preveure, els comptes municipals per a l'any que ve han tirat endavant gràcies únicament als vots favorables dels 14 regidors que formen l'equip de govern (PSC, PP i Unió), ja que els 13 regidors dels grups de l'oposició hi han votat en contra.

Foto: circdetarragona.com

Des de l'equip de govern, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha celebrat l'aprovació dels comptes, tot assegurant que s'ha donat estabilitat a la ciutat i que alhora són uns pressupostos que ajuden als més necessitats. En aquest aspecte, l'alcalde ha recordat que "els pressupostos socials passen dels 10 ME". Per la seva banda, el regidor d'Hisenda i Economia, Pau Pérez, ha posat èmfasi en l'increment de 400.000 euros que tindrà la partida de Serveis Socials.

"Uns pressupostos creïbles", ha sentenciat Ballesteros, tot subratllant que per primera vegada en quinze anys s'ha arribat al nivell més baix d'endeutament.

L'oposició, totalment en contra

Paradoxalment, el principal grup de l'oposició, Ciutadans, els ha qualificat de "poc creïbles" perquè "les fonts d'ingressos són massa optimistes i depenen en gran part de l'Estat i de la venda del Patrimoni". El portaveu de C's, Rubén Viñuales, ha criticat que "els pressupostos donin l'esquena a les necessitats reals dels ciutadans amb serveis socials com la partida que menys augmenta percentualment", que "la promoció comercial i turística de la ciutat sigui escassa", i que "no es redueixi la despesa corrent del Consistori". Per això, ha defensat que "el futur i el camí són uns pressupostos més participatius".

Des d'ERC, el seu portaveu, Pau Ricomà, també ha carregat contra els comptes aprovats pel tripartit tarragoní: "Els pressupostos que ens presenteu són la demostració de la vostra falta d’empenta, de la falta d’energia del vostre pacte de govern i de les vostres poques ganes de treballar". Els republicans també han criticat que "no hi ha l’impuls a l’economia local, que Tarragona necessita com l’aire. Deixeu fora el suport als nous autònoms, en àrees que aportin valor afegit i nous ninxos de mercat. Continuareu amb la línia de prorrogar sistemàticament els contractes amb les empreses grans."

Convergència s'ha referit als presspostos de 2017 com els pressupostos de "copia i pega" i el seu portaveu, Albert Abelló, ha lamentat que "el d’aquest 2017 és un pressupost municipal que Tarragona no es mereix. És un pressupost rutinari i apàtic que no es correspon gens amb el que la nostra ciutat necessita. Tenim un pressupost que és ostatge dels 247 milions d’euros d’endeutament que l’Ajuntament arrossega a conseqüència de la mala gestió d’un equip de govern que en els últims anys ha estirat més el braç que la màniga."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar