loader
menu

CIUTAT

La URV, universitat transparent

El Circ Ciutat dilluns, 28 de novembre de 2016

La Universitat Rovira i Virgili (URV) ha estat qualificada com a universitat transparent. Així ho posa de manifest l'informe de transparència voluntària 2015, elaborat per la Fundación Compromiso y Transparencia, en el qual s'indica que la Universitat de TGN ha complert amb els criteris quantitatius i qualitatius d'informació pública al web.

Foto: URV

La URV ha complert amb 22 dels 26 indicadors de transparència analitzats per l’Informe, entre ells els indicadors econòmics que en són condició obligada: els estats financers i l’informe d’auditoria. Per tant la Universitat ha estat avaluada positivament tant en aquest requisit qualitatiu com amb el quantitatiu: complir amb un mínim de 20 indicadors de transparència.

En l’Informe d’enguany 26 universitats públiques obtenen la qualificació de transparents. Aquest és el cinquè informe anual de la Fundación Compromiso y Transparencia, i per primer cop les universitats públiques transparents (25) són majoria entre les analitzades (49). La Fundación ha destacat que la universitats públiques són el sector que ha avançat més en transparència, tenint en compte que en el primer informe de l’any 2009 cap d’elles obtenia aquesta qualificació. La segona qualificació que les universitats poden aconseguir en l’Informe és de translúcides, per al grup que compleixen almenys 15 indicadors, on enguany hi ha 17 universitats públiques; i opaques, que en compleixen menys de 15, que en són 7. De les 26 universitats privades analitzades n’hi ha dues de transparents, 9 de translúcides i 15 d’opaques.

L’Informe valora la transparència voluntària en la web, que ha de reunir unes condicions indispensables: que sigui visible, que estigui accessible, que la informació que dóna estigui actualitzada, i que s’inclogui íntegrament.

Les diferents àrees de la Universitat, a examen

L’informe ha estat elaborat per Javier Martín i Esther Barrio i examina les diferents àrees de la URV amb els corresponents indicadors, són: la missió, el pla estratègic, el personal (informació general, bandes salarials); el govern (composició, estatuts); l’oferta i la demanda acadèmica (titulacions, demanda i oferta anual, evolució); el Claustre (perfil, professors estrangers); alumnes (matriculacions, canals de comunicació, beques i ajuts); informació econòmica (pressupost, estats financers, memòria dels comptes anuals, auditoria, desglossament d’ingressos, desglossament de despeses); i resultats (investigació, resultats acadèmics, satisfacció dels estudiants, rànquing, estudiants de fora de a comunitat i ocupació). Per l’Informe de l’any 2016 s’incorporarà un nou indicador referit a la publicació dels acords dels òrgans de govern.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar