loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Mas fa una crida a invertir en els ports de TGN i BCN perquè "és el pa que necessitem"

El Circ Ciutat dijous, 18 d'abril de 2013

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha insistit una vegada més en la necessitat d’invertir en el corredor ferroviari mediterrani com a plataforma de futur per a les empreses, i s’ha mostrat confiat davant les expectatives obertes pel Govern central que es materialitzi finalment aquesta inversió. “Intueixo que aquesta vegada és de debò, i que saben que aquesta inversió és en aquest moment prioritària”, ha afirmat el president. I ha afegit: “invertir ara en els ports de Barcelona i Tarragona i connectar aquests amb altres ports mediterranis espanyols és el pa que necessitem, i ens ajudarà a donar expectatives de futur a moltes empreses exportadores que ho veuen com una plataforma gairebé única”.

Durant l’acte inaugural de la nova terminal d’hidrocarburs de Tradebe, situada al Port de Barcelona, el cap de l’Executiu ha alertat que grups econòmics internacionals d’altíssim nivell han invertit, malgrat que les inversions viàries i ferroviàries compromeses pel Govern central no s’havien realitzat , ja que “confiaven en que algun moment hi serien” . Per això, ha advertit que “en èpoques on hi ha menys recursos per invertir, cal fer-ho allà on estiguin millor, perquè és més productiu”.

El president també ha insistit en la necessitat d’aprofitar zones logístiques com la que avui s’ha inaugurat, situada al costat d’una ciutat com Barcelona, juntament amb la capacitat professional de molta gent formada a la universitat i a les escoles de formació professional i el teixit empresarial, ja que a Europa s’ha demostrat “que amb aquests instruments han estat capaços de desenvolupar projectes d’altíssim nivell”.

Aquesta nova terminal logística, que ha suposat una inversió de 65 milions d’euros i ha generat 27 nous llocs de treball directes en una primera fase, s’ha dissenyat i construït sota els principis bàsics de velocitat en la càrrega i descàrrega de vaixells, capacitat de mesclar productes, i flexibilitat en els productes que es poden emmagatzemar a la terminal. S’ha construït en dues parcel·les ubicades al moll de l’Energia del Port de Barcelona, amb una extensió total de 60.000 m2 ocupats per 29 tancs d’emmagatzematge que ofereixen una capacitat total de 453.000 m³.

Tradebe és una de les companyies líder en la gestió de residus industrials a Espanya, amb una forta presència als Estats Units i al Regne Unit i amb filials a França i Turquia. Addicionalment, Tradebe Port Services(TPS), filial de Tradebe, ofereix servei d’emmagatzematge d’hidrocarburs líquids a granel, concretament fueloil, gasoils, jets i benzines, així com diversos components d’aquests productes, com FAME, etanol, etc.

Tradebe disposa de 40 plantes de tractament repartides a tot el món, de les quals 26 estan a l’Estat espanyol. La resta es troben al Regne Unit (16), França (2) i els Estats Units (17).

Una imatge del Port de TGN. / circdetarragona.com

Una imatge de la inauguració nova terminal d?hidrocarburs de Tradebe, amb el president Mas al centre, al costat de la ministra Ana Pastor. /gencat.cat


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar