loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament de TGN esquiva crítiques a la tramitació del pla de la Budallera: 'ha estat jurídicament correcta'

El Circ Ciutat dimecres, 30 de novembre de 2016

L'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona ha sortit en defensa del Pla Parcial de la Budallera i dels mètodes que es van seguir per tirar-lo endavant. El consistori tarragoní ha respost a les acusacions de la CUP, que posa en dubte la legalitat de l’aprovació inicial del pla, tot qüestionant la participació del regidor de Territori, Josep Maria Milà, per la seva vinculació anterior al disseny del projecte.

Fotos: Federació de veïns de Llevant

Els cupaires qüestionen la participació i votació del conseller d’Urbanisme, Josep Maria Milà, en la Junta de Govern Local del 22 de setembre de 2016 en què es va aprovar inicialment el Pla Urbanístic 24 de la Budallera. En paraules del regidor Jordi Martí, “ Milà no podia participar en la votació de la Junta de Govern Local ja que és incompatible amb el seu passat de feina recent, amb el parentiu que té amb alguns dels interessats i amb la seva pròpia feina abans de ser regidor”.

El regidor cupaire ha explicat que si bé és veritat que Milà va deixar de ser membre del Despatx Milà (que ell mateix havia fundat i que alhora ha fet el projecte de la Budallera) abans d’entrar a l’Ajuntament, hi ha una sèrie de punts que no va tenir en compte a l’hora de votar afirmativament a aprovar la urgència de l’aprovació inicial del Pla parcial urbanístic 24 de al Budallera inicialment el Pla urbanístic 24 de al Budallera.

L'equip de govern ha emès un comunicat en què també expliquen que Milà va delegar les seves funcions en la regidora Ivana Martínez.

El comunicat

“ Tota la tramitació que s’ha realitzat a l’Ajuntament sobre el Pla Parcial 24 la Budellera és jurídicament correcta.

El 13 de juny d’enguany, per Decret de l’alcaldia es van delegar a favor de la consellera Ivana Martínez, les competències delegades al conseller Milà pels assumptes en que aquest manifesti que pot incórrer en alguns dels motius d’abstenció continguts en l’article 28 de la Llei 30/1991 del 26 de novembre.

En tot l’expedient aportat a l’aprovació de la Junta de Govern hi consta l’abstenció del conseller Josep Maria Milà i en tots els tràmits d’instrucció del mateix .

La Junta de Govern del passat 22 de setembre va aprovar inicialment el Pla Parcial 24, la Budellera. En aquesta Junta, el conseller Milà hagués hagut d’abstenir-se’n la votació. Però per una error provocat per la pròpia dinàmica de la Junta de Govern, aquesta abstenció no es va formalitzar adequadament. Malgrat això, la participació del conseller Milà no ha estat determinant de la resolució final, ja que l’acord es va adoptar per unanimitat i amb l’assistència de l’alcalde i 7 tinents d’alcalde, la manca d’abstenció no té cap efecte, i per aquest motiu no s’ha d’ adoptar cap nou acord, ni de ratificació ni d’esmena, ja que el de la Junta de Govern del passat 22 de setembre és plenament vàlid i legal.

Aquesta darrera puntualització figurarà a l’acta de la reunió de la Junta de Govern Local que va tenir lloc el passat divendres 25 de novembre.”


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar