loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament buscarà el consens ciutadà per fer del pla de la budallera un projecte de ciutat

El Circ Ciutat divendres, 02 de desembre de 2016

L'Ajuntament de Tarragona tracta de resoldre els dubtes i d'apaivagar la polèmica que s'han generat al voltant de l'aprovació inicial del Pla Parcial de la Budallera.

Milà, Floría i Font. Foto: circdetarragona.com

Ania González, una de les veïnes afectades pel PP24. Foto: circdetarragona.com

Imatge de la casa que queda afectada pel PP24. Fotos: circdetarragona.com

Després d'insistir en què tota la tramitació del pla parcial "s'ha fet correctament, sense cap irregularitat i sense cap defecte de forma", la portaveu municipal, Begiña Floría, sí ha reconegut algunes errades, però "fruit de la dinàmica de la junta de govern".

Tot i que el regidor de Territori, Josep Maria Milà, ja havia delegat el seu vot en totes les qüestions que afectin al pla en la regidora Ivana Martínez, en junta de govern també ho havia d'haver notificat, i no ho va fer. "Ja va notificar que s'abstenia per la relació professional del seu fill amb aquest projecte, però en junta l'abstenció s'ha d'expressar cada vegada", ha matisat la portaveu municipal.

Floría ha estat acompanyada pel regidor Milà i pel Secretari General de l'Ajuntament, Joan Anton Font. L'alt funcionari municipal ha explicat que el vot de Milà tampoc era transcendent dins de la Junta de Govern perquè sempre hi ha 7 tinents d'alcalde i el mateix alcalde; un número de persones suficient perquè hi hagi majoria sense el vot d'un regidor en concret; en aquest cas de Milà.

Des del consistori han anunciat que hi ha temps per presentar al·legacions fins el febrer o març i "buscarà un ampli consens pel projecte i garantirà la màxima participació ciutadana, social i política, perquè es tracta d’un projecte del futur de la ciutat”. "Ha de ser un procés enriquidor i constructiu, perquè parteix d'una reflexió de fa 10 anys", ha remarcat Floría.

Cases i famílies afectades pel pla

Ara fa uns dies, el Circ va contactar amb els propietaris d'una finca de 2.000 m2 ubicada al principi de la Nova Travessera de la Budallera; el camí que condueix des del vial de l'A-7 al Nou Estadi i també a la ITV. A la casa, de 780 m2, hi ha cinc vivendes i totes estan habitades. Segons el dibuix del pla parcial de la Budallera, anirà a terra. "Estem asustats perquè no ens refiem de l'Ajuntament. Nosaltres no volem marxar", denuncia al Circ Ania González, una de les residents.

Els propietaris d'aquesta finca lamenten que el consistori hagi aprovat un pla respectant "cognoms il·lustres": "A 100 metres hi ha veïns no afectats". A més, també recorden que "tots els veïns han rebut la notificació menys nosaltres".

Pel que fa al retard de les notificacions als propietaris, des de l'Ajuntament han explicat que les cartes als propietaris es van començar a enviar un cop es va fer l'aprovació inicial. Per aquest motiu, i atesa la complexitat del procès, la portaveu Floría ha justificat que a alguns veïns encara no se'ls hagi pogut fer arribar la notificació de que les seves finques quedara afectades: "Hi ha propietaris desconeguts als quals encara no se'ls ha notificat, i fins que no es faci no començaran a comptar els terminis perquè al·leguiin".

González i la resta de propietaris creuen que darrere del pla hi ha "alguna cosa fosca" i per això hi presentaran al·legacions, al marge de les federacions veïnals, partits polítics i altres col·lectius o entitats que també han anunciat que ho faran: "Serem pobres, però demanar és gratis".

Promogut per una Junta de Compensació de 128 propietaris

El Pla parcial urbanístic 24 la Budellera està promogut per la Junta de Compensació provisional del sector. Es tracta d’un pla d’iniciativa privada amb uns 128 propietaris. Aquest Pla es va començar a tramitar el 24 de setembre del 2013 quan la Junta de Compensació el va presentar a l’Ajuntament i un cop esmenades les deficiències assenyalades pels serveis tècnics municipals i informat favorablement pels Organismes sectorials, que segons la normativa vigent han d’emetre informe, es va aprovar inicialment el 22 de setembre del 2016, tres anys després de la seva presentació.

Urbanització finalitzada l'any 2023

La superfície del sector és d’aproximadament 132 hectàrees. El projecte, previst en el Pla Urbanístic (POUM) contempla 5.738 habitatges, dels quals 4002 seran d’habitatges de renda lliure i la resta de protecció pública o de preu concertat. La previsió d’habitatges és per una població de 14.500 persones. En aquest aspecte, el regidor Milà ha insistit que "a Tarragona no ha d'haver més urbanitzacions amb xalets".

Es preveu l’inici de la urbanització cap a l’any 2020 i la seva finalització el 2023.

Dades del Pla Parcial de la Budallera

  • 573.839 m2 per edificar, pel que fa a les alçades seran les següents:
  • 2,26% seran edificis de planta baixa +11 plantes
  • 40,62% seran edificis de planta baixa + 8 plantes
  • 48,48% seran edificis de planta baixa+6 plantes
  • 4,47% seran edificis de planta baixa+5 plantes
  • 1,91% seran edificis de planta baixa+2 plantes
  • 1,49% seran edificis de planta baixa+1 planta

105.000 m2 lliures a la Platja Llarga

Amb l’aprovació del PP24, queda protegida la zona de la platja Llarga situada davant de la urbanització Solimar, que es converteix en zona verda, equipament i una petita part d’aparcament de 200 places. Aquest aparcament estaria ubicat entre la carretera nacional 340 i la via del tren. El Pla està fora de l’àmbit de l’anella verda.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar