loader
menu

CIUTAT

La URV té el millor sistema de biblioteques d'entre totes les Universitats de l'Estat

El Circ Ciutat divendres, 02 de desembre de 2016

El sistema de biblioteques de la Universitat Rovira i Virgili és el més eficient entre totes les biblioteques universitàries de l'Estat. Així ho indica el rànquing de les Biblioteques Espanyoles Universitàries que han elabora des de la Universidad de Granada.

Foto: URV

L’índex de potència del sistema CRAI de la Universitat Rovira i Virgili dobla la mitjana de la “Red de Bibliotecas Españolas Universitarias”, Rebiun, les dades de la qual analitza el SECABA-Rank Universitarias. A la URV la segueixen en eficiència les biblioteques de la Universitat Politècnica de València, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universidad Autónoma de Madrid i la Universitat de Barcelona, en els cinc primers llocs.

El SECABA-Lab és un grup multidisciplinari format per investigadors dels àmbits de documentació i de la informàtica. Dirigit per Enrique Herrera, el grup està especialitzat en l’avaluació de la qualitat i l’accessibilitat de la informació. Elabora anualment un rànquing de biblioteques universitàries i un altre dels sistemes de biblioteques públiques. El seu anàlisi es basa en l’indicador de la Potència del Sistema, que posa en relació la potència d’entrada (basada en el pressupost) amb la potència de sortida (basada en la circulació, mesurada en els préstecs domiciliaris i els documents descarregats dels recursos electrònics).

Amb això es calcula l’índex que permet comparar la eficiència de les biblioteques. En el cas de la URV, l’any 2015 aquest índex va ser de 2,08, per a un índex de base 1,00 per la mitjana del total Rebiun. En el rànquing hi figuren 43 universitats i 19 d’elles, encapçalades per la URV, tenen una eficiència per sobre de la mitjana del conjunt.

La primera edició del SECABA-Rank Universitarias es va fer l’any 2007. Posteriorment s’ha fet cada any des del 2011. La sèrie complerta és consultable a la seva pàgina web. L’any 2014 els CRAI de la URV ocupaven la segona posició del rànquing i l’any 2015 han pujat a la primera posició.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar