loader
menu

CIUTAT

Tarragona en Comú demana una auditoria pública de comptes del projecte Tarragona 2018

El Circ Ciutat divendres, 02 de desembre de 2016

Tot i que finalment van decidir no presentar llista a les passades municipals, Tarragona en Comú havia aglutinat sensibilitats de procedències molt diferents i per això van decidir mantenir el col·lectiu per seguir d'aprop el dia a dia de la ciutat. Després de l'ajornament dels Jocs Mediterranis al 2018, Tarragona en Comú també ha qüestionat obertament la gestió de l'equip de govern de Ballesteros, sumant-se d'aquesta manera, a l'allau de crítiques que ve fent l'oposició en els darrers temps.

Foto: circdetarragona.com

TGN en Comú ha enviat un comunicat en el qual, entre d'altres, demanen que es faci una auditoria de comptes per saber quant costarà tota l'operació del 2018 i com repercutirà en les arques municipals.

"L’ajuntament demana confiança però és una confiança cega, sense explicar quins son els seus plans", indiquen els comuns tarragonins, que constaten la seva oposició frontal a la manera d'actuar del govern tarragoní. Alerten també sobre la falta de transparència: "Creiem que la gent té dret a conèixer tots els detalls d’aquest projecte a través d’una auditoria pública de comptes. Volem saber el que està costant, quant queda per invertir i quant ens costaria tirar enrere el projecte."

El comunicat de Tarragona en Comú

"Des de Tarragona en Comú us volem transmetre la nostra posició vers els Jocs del Mediterrani.

Pensem que és un bon exemple del model de gestió de la ciutat que no compartim. És un macro projecte que requereix de grans inversions, per tant, endeuta més a la ciutat, i que s’estan tirant endavant sense tenir en compte la opinió de la ciutadania. A més, pensem que no responen a les principals necessitats de les veïnes de Tarragona.

Com la resta de la ciutadania, els que participem a TGNeC no vam participar en la decisió de que Tarragona sigui la seu dels jocs del mediterrani. Avui per avui, la seva celebració està a l’aire, però té un cost molt real. La inversió promesa per l’Estat no està confirmada i tampoc la inversió privada. De no fer-se, no coneixem el pla B. La construcció dels equipaments està en marxa, i no en coneixem els comptes al detall. El canvi de data por comportar canvis substancials i volem saber quina serà la resposta de l’equip de govern a aquests canvis. L’ajuntament demana confiança però és una confiança cega, sense explicar quins son els seus plans.

A Tarragona en Comú proposem un model de ciutat diferent, que parteixi de les persones i on la millora de la vida dels seus ciutadans sigui la principal prioritat. Això inclou necessàriament la cerca de formes de govern participatives, per tenir en compte a tothom, i on la lluita contra les desigualtats i en la defensa de la sostenibilitat tinguin un paper protagonista.

Creiem en la participació ciutadana i no podem entendre un govern que prengui les decisions unilateralment, sense consultar a la ciutadania i on les lògiques macroeconòmiques tinguin més pes que les necessitats ciutadanes.

Des de TGNeC exigim transparència. Creiem que la gent té dret a conèixer tots els detalls d’aquest projecte a través d’una auditoria pública de comptes. Volem saber el que està costant, quant queda per invertir i quant ens costaria tirar enrere el projecte.

Son preguntes concretes que, avui per avui, no tenen una resposta clara. Volem transparència. Un projecte tant important ha de comptar amb la ciutadania i ha de tenir les comptes clares.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar