loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

TGN senyalitzarà i explicarà millor els seus monuments

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 05 de desembre de 2016

L'Ajuntament de Tarragona aprofitarà els suggeriments, les recomanacions i les opinions generades dins del procés participatiu "Cívic Tàrraco" i n'estudiarà la seva incorporació a la gestió del patrimoni de la ciutat.

Una imatge de la capçalera del Circ Romà. Foto: circdetarragona.com

Segons el consistori, de les més de 60 aportacions ciutadanes traslladades, el 80% són viables per a la gestió del patrimoni tarragoní, objecte del procés participatiu engegat a l'estiu, i que convidava la persones, entitats, professionals i a tothom en general a aportar idees de millora al voltant de tres monuments de la ciutat: el Circ, la Plaça Sedassos i el Fòrum de la Colònia.

Un parc arqueològic urbà al Fòrum de la Colònia

Les idees recollides se centren, principalment, en la preocupació per millorar la convivència entre els monuments i la vida diària, les activitats i usos que s’hi poden realitzar. Les aportacions al Circ i a la Plaça Sedassos també fan incidència en la necessitat de fer el monument més amable i accessible, millorant l’explicació amb plafons i senyalització.

Pel que fa al Fòrum de la Colònia, les propostes anaven orientades cap a obrir el monument i fer-lo més permeable, en la línia d’un parc arqueològic urbà com el que ja existeix a l’entorn de l’Amfiteatre i també millorar-ne la senyalització.

A través de la plataforma Messagenes i de grups de debat i enquestes al carrer es va crear una xarxa cívica que aportava propostes a la gestió i que han generat un mapa d’idees, que posteriorment el consistori n’ha estudiat la viabilitat.

La consellera de Patrimoni, Begoña Floria, ha explicat que “es tracta d’un procés participatiu innovador que incorpora nous elements digitals i tecnològics per moderar el debat i que fomenta la suma i la col·laboració entre les aportacions”, i ha afegit: “la valoració dels resultats que fem d’aquest primer procés és positiva, hem fomentat un debat enriquidor i la majoria de les aportacions són viables, ara les treballarem tècnicament i s’incorporaran, en la mesura del possible, en la gestió del patrimoni”.

El projecte Cívic Tàrraco ha estat impulsat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, la conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament i les càtedres Smart City i d’Inclusió Social de la URV, les conclusions es van presentar el passat dia 1, en el marc de les Jornades de Patrimoni Mundial.

Ara un cop finalitzat el projecte pilot, s’ha donat el tret de sortida a un nou procés sobre els usos del patrimoni que derivarà en una modificació de l’ordenança. La participació ja és oberta a través de la mateixa plataforma Messagenes, que genera un debat moderat i contextualitzat i garanteix un ús ètic de les dades aportades.

Enllaç als mapes d’idees de Cívic Tàrraco: https://www.messagenes.com/search/?q=civic+tarraco

Enllaç al nou procés Usos del Patrimoni https://www.messagenes.com/newsroom/147-Jornada_usos_del_patrimoni


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar