loader
menu

CIUTAT

El tràfic al Port de Tarragona registra els millors moviments dels darrers deu anys

El Circ Ciutat dilluns, 05 de desembre de 2016

Xifres de rècord per al tràfic de mercaderis des del Port de Tarragona. Durant el mes d’octubre ha mogut 3,5 milions de tones; una xifra que representa un 11% més que en l’octubre de l’any anterior, i se situa com el millor mes d’octubre en volum de tràfic dels últims deu anys. En termes percentuals, els tràfics que han augmentat més són el cru (+5,9%), els productes químics (+2,2%), vehicles (+10,4%), i altres productes sòlids a lloure com la sal comuna, potasses, adobs, entre d’altres (+46,3%).

Foto: circdetarragona.com

El bon comportament d’aquest mes d’octubre fa que l’acumulat de l’any 2016, des de gener a octubre, la instal·lació portuària hagi manipulat 25,7 milions de tones, un 7,8% menys que en el mateix període de l’any anterior. Aquest descens acumulat en el tràfic està motivat, principalment, pel descens continuat del moviment del carbó en el conjunt de l’exercici; la parada tècnica de Repsol i també per la variació en el tràfic de derivats d’hidrocarburs. Per contra, els productes siderometal·lúrgics, la sal comuna, els materials de construcció, els productes agroalimentaris (en especial els cereals i les seves farines), i els vehicles continuen la tendència de creixement.

Tanmateix, en els deu primers mesos de l’any també registren un bon resultat els contenidors d’exportació (+1,4%). Els principals països de destinació de contenidors procedents del Port de Tarragona són Guinea Equatorial, Israel, Nigèria i Ghana.

17,3 milions de tones de productes energètics

Els productes energètics representen el 65% del total del volum de mercaderies que mou el Port de Tarragona. Fins el mes d’octubre la instal·lació portuària ha manipulat 17,3 milions de tones d’aquests productes com són el petroli cru (amb gairebé 7 milions de tones mogudes); altres productes petrolífers (2,7 milions de tones); el fuel- oil (2,5 milions de tones); gasos energètics del petroli (1,1 milions de tones); gas-oil (836.000 tones); benzina (510.000 tones); i els biocombustibles (109.000 tones).

El Port de Tarragona s'ha consolidat en un port hub de productes refinats del petroli, com el fueloil i altres productes petrolífers. A les terminals especialitzades del Port de Tarragona atraquen grans vaixells petroquímics procedents de destinacions internacionals, i des d'aquí es distribueix el producte a la resta dels ports mediterranis.

Creixement exponencial en vehicles

De gener a octubre, el Port de Tarragona ha assolit la xifra de les 124.237 unitats de vehicles, un 30% més que en el mateix període de l’any anterior. El creixement és significatiu tant d’exportació (+6,6%), com d’importació (+40,9%).

Líder al Mediterrani en tràfic de productes agroalimentaris

El Port de Tarragona és un dels primers ports del Mediterrani en quant al tràfic de productes agroalimentaris. Fins el mes d’octubre la instal·lació portuària ha mogut 4,1 milions de tones de productes agroalimentaris, un 3,4% més que en el mateix període de l’any anterior. En aquest segment destaca l’increment del tràfic de cereals amb gairebé 2,6 milions de tones (+9,9%), de productes hortofrutícoles amb més de 142.000 (3,4%) i de pinsos i farratges superant els 1,2 tones.

Tràfic 'ro-ro'

El tràfic de mercaderies transportades en plataformes i vehicles dins del vaixell o tràfic ro-ro s’ha incrementat en un 11,2%, durant aquests deu mesos de l’any, atès que s’han mogut més de 183.382 tones de mercaderies amb aquest sistema de transport.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar