loader
menu

CIUTAT

L'Hospital Joan XXIII participa en la identificació genètica dels desapareguts durant el franquisme

El Circ Ciutat dimecres, 07 de desembre de 2016

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona participa en el projecte d’identificació genètica de les restes mortals de desapareguts durant la Guerra Civil i el Franquisme. Ho farà mitjançant el contrast dels seus perfils genètics amb els perfils genètics de les persones inscrites com a sol·licitants de dades en el cens de persones desaparegudes, a la cerca de coincidències de parentiu familiar.

Fotos: circdetarragona.com

Les mostres es recolliran amb un frotis bucal, un dia de cada setmana, durant els períodes d’octubre de 2016 a juny de 2019. El facultatiu i el tècnic contractats a càrrec del projecte dedicaran aquell dia a obtenir les mostres. El dia de la citació es convocaran 50 familiars.

Es calcula un temps aproximat per familiar de 10 minuts, cosa que inclourà l’obtenció del consentiment informat i de la mostra biològica de frotis bucal amb un escovilló específic que es conservarà a la targeta “Nucleic DNA Collection System (Life Technologies)” convenientment identificada, així com també la introducció a la base de dades del codi identificatiu de la mostra a fi de mantenir l’anonimat.

A aquest efecte, hi ha una col·laboració tècnica entre el Departament de Salut i el Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, òrgan competent en memòria democràtica. En aquesta col·laboració, el CatSalut assumeix les tasques relacionades amb l’extracció, la custòdia, el processament i contrast genètic de mostres biològiques.

Aquesta tasca ha estat encomanada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i en són els responsables el Dr. Eduardo Tizzano i la Dra. Elena Garcia. Així mateix, a causa que en el Cens de persones desaparegudes de la Generalitat hi consten persones de tot Catalunya, i moltes són d’edat avançada, l’Hospital Joan XXIII participarà en la presa de mostres de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar