loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

'El REC ha mostrat, un cop més, que Tarragona també és cinema'

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 07 de desembre de 2016

Més de 4000 espectadors han passat pels diferents espais del Festival de cinema REC 2016, una edició que també ha comptat amb una quarantena de convidats internacionals, de l'estat i d'arreu del país.

El director del festival de cinema REC, Xavier G. Puerto, satisfet amb l'edició d'enguany, que ha tancat amb més de 4.000 espectadors

“El REC ha mostrat, un cop més, que Tarragona també és cinema, i realitzant amb èxit la primera fase d'aquests projectes, el REC es configura com a generador de continguts culturals, liderant projectes europeus, projectant cap a l'exterior la marca Tarragona”, ha celebrat el director del festival, Xavier G. Puerto, content que s'hagin assolit els reptes que s'havien plantejat.

Foto: Jaime Rojas Photography

Foto: Jaime Rojas Photography

Enguany el festival tarragoní també s’ha expandit a l’àmbit territorial. El REC ha viatjat a diverses poblacions per mostrar un tast del millor cinema projectant pel·lícules guanyadores d'últimes edicions del REC. A la setmana prèvia al festival, el REC ha fet passis a Vilanova i la Geltrú, Valls i Altafulla. Amb aquesta iniciativa de projeccions prèvies, el REC cerca la complicitat del territori una activitat que podria anar creixent els pròxims anys.

Més de 100 persones per sessió

El Festival REC ha portat a Tarragona els millors debuts de l’any i el públic ha respost. Els més de 4000 espectadors que han passat pel Festival REC 2016 han fet que la mitjana d'assistència per sessió hagi estat de més de 100 persones per sessió.

Malgrat que les pel·lícules a concurs eren onze, el públic n'ha pogut veure un total de 25 films diferents. El premi a la Millor Òpera Prima va ser per a El día más feliz en la vida de Olli Makï, la proposta finlandesa per als Oscar, del director Juho Kuosmanen.

El REC, a més, ha fet tasca de divulgació amb xerrades, conferències i tallers a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona o al Caixaforum; i amb la iniciativa Mira’m ha apropat el cinema a alumnes de secundària. Els professionals del sector també han tingut un programa complet amb el Primer Test, les trobades One to one i la Jornada Professional sobre Transmèdia.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar