loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament estudia ampliar la Casa de la Festa amb un nou espai per a les entitats

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 09 de desembre de 2016

Tot i que la ubicació de la Casa de la Festa no agrada a ningú, la falta de consens politic també impedeix que el projecte es repensi i es dimensioni com es mereixeria. El consistori continua defensant el trasllat de l'espai al Jaume I, però no aconsegueix el quòrum suficient.

De moment, destinarà 30.000 euros a arranjar diversos elements, entre els quals la reconducció d'aigües pluvials

Per això, ds de l'àrea de Festes de l'Ajuntament de TGN s'estudia com ampliar la Casa i els seus usos, amb l'objectiu que s'hi pugui fer més vida social i les entitats hi puguin fer activitats durant tot l'any.

Foto: tarragona.cat

Una de les idees amb que el consistori ja ha començat a treballar és amb la instal·lació d'un espai nou de la Festa als Jardins de la Reconciliació, just al costat de la Casa de la Festa, i que fan xamfrà entre el passeig de Sant Antoni i el final de la Via Augusta.

Es tracta d'un treball de remodelació que consistiria a usar part dels jardins com a espai complementari. Fins el moment, diferents entitats del Seguici Popular de Tarragona ja utilitzen els jardins per assajar.

Segons ha explicat al Circ la regidora de Festes, Begoña Floría, l'espai que s'hauria de construir es gestionaria en règim de concessió i també contemplaria la instal·lació d'una guingueta on hi hagi servei de bar, entre d'altres. L'Ajuntament ja ha traslladat la idea als membres del Seguici Popular, i un cop tingui la idea madurada la donarà a conèixer a la Comissió Assessora del Seguici.

30.000 euros per posar la Casa al dia

En espera que es creï el projecte de remodelació i ampliació de la Casa de la Festa, el consistori ha anunciat que destinarà 30.000 euros a arranjar diversos elements i a actualitzar els que ja han quedat obsolets o s'han deteriorat pel pas del temps, que són bastants.

Hi haurà tres accions destacades a la Casa de la Festa: la primera és d’obra i correspon a la reconducció de les aigües pluvials de la coberta per una nova xarxa de recollida, amb canonades de pvc i l’abocament posterior a la xarxa de clavegueram. En els darrers anys, els episodis de pluja forta havia provocat inundacions dins del recinte on es conserven tots els elements del Seguici Popular tarragoní.

Nous peus de fusta per als Nanos

Les altres dues accions fan referència al contingut expositiu i són, d’una banda, la realització dels peus de fusta per als Nanos i substitució dels anteriors, ja malmesos, i de l’altra, l’actualització de totes les músiques que es reprodueixen en format mp3 de la Sala dels Balls.

Altres accions de petita envergadura que es duran a terme seran la inclusió del nom del Perpetuador del 2016 en el mur corresponent, la dotació de material a les vitrines de la Sala dels Balls i també la confecció i incorporació al conjunt expositiu d’un maniquí del Ball de Diables.

Els treballs s’executaran des del tancament de la Casa de la Festa, aquest diumenge 12 de desembre, fins a la seva obertura, que es preveu per a la segona setmana de gener de 2017. El pressupost de què es disposa és de prop de 30.000 euros.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar