loader
menu

CIUTAT

La Guàrdia Urbana de TGN incorpora 25 nous agents

El Circ Ciutat dilluns, 12 de desembre de 2016

La Guàrdia Urbana de Tarragona incorporarà 25 nous agents durant els propers dies i per a l'any 2017 hi haurà pressupost per ampliar el cos amb 15 policies més. "Alguna cosa tindrà la nostra policia quan s'han presentat tantíssims professionals per formar-ne part”, ha defensat el regidor de Seguretat Ciutadana, Pau Pérez, durant l'acte de celebració del 159è aniversari de la policia local tarragonina que ha tingut lloc al Teatre Tarragona.

Foto: Mauri

L’alcalde Ballesteros ha volgut destacar “l’especial cura" que té la Guàrdia Urbana en els casos de violència de gènere: "Estem dedicant molts esforços a la mediació perquè és una xacra social que hem d’eradicar”.

Una altra de les prioritats és continuar amb l’aposta per la promoció interna “perquè només així aconseguirem una bona policia especialitzada i de proximitat". Segons el consistori tarragoní, la plantilla d'enguany de la Guàrdia Urbana s’ha dotat també de més caporals i sergents i s'han iniciat els tràmits per disposar d'inspectors.

La feina i el servei de la Urbana, en xifres

- S’han comptabilitzat 44.000 trucades a la Sala Central i s’han registrat més de 8.000 assistències.

- S’han tramitat més de 2.000 expedients d’intervenció a l’espai públic, amb motiu de les diferents reserves per obres, neteja, i les diferents activitats esportives o culturals realitzades a la ciutat; s’han practicat 3.279 proves d’alcoholèmia i drogues als conductors.

- S’han realitzat controls de velocitat amb radar a prop de 46.000 vehicles; s’ha donat assistència a un total de 832 accidents de trànsit en vies urbanes.

- S’han superat les 8.000 hores de patrullatge preventiu als diferents barris i nuclis urbans.

- S’han realitzat més de 500 Inspeccions d’Establiments i Activitats i s’han tramitat al voltant de 400 expedientes de Mediació entre particulars, fonamentalment relacionats amb problemes de convivència entre veïns.

- Entre els mesos de juny i setembre s’ha dut a terme la Campanya de Platges, realitzant 1.500 serveis relacionats amb el trànsit, la col·laboració amb Creu Roja, o la inspecció de diferents activitats fixes o de temporada.

- S’han tramitat més de 1.200 denúncies per infracció a l’Ordenança de Convivència Ciutadana, i més de 1.800 diligències policials per diferents delictes, practicant la detenció de 298 persones per aquests fets.

- S’han realitzat 300 dispositius conjunts amb tots els cossos policials adreçats, fonamentalment, al control de les activitats en determinats establiments on s’exercien activitats il·lícites, o en alguns pisos dedicats a activitats d’índole sexual o relacionades amb el tràfic de drogues, així com en determinats espais públics i accessos als diferents barris de la ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar