loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Sala Trono abaixa la persiana després de 14 anys

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 12 de desembre de 2016

La Sala Trono deixarà de fer teatre a la Part Alta. La companyia tarragonina posarà fi a 14 anys d'espectacles de petit format a l'espai de la Part Alta i obre un parèntesi en el qual buscarà un espai més gran. El recinte actual requereix reformes i si es fessin, es perdria part de l'aforament, limitat ara a poc més d'una cinquantena de persones.

Foto: teatral.net

La Trono abaixarà la persiana amb "Això és tot"; una nova producció que comptarà amb Oriol Grau i Pau Ferran com a actors fixes. L'obra farà un repàs als 14 anys de trajectòria de la Trono. Cada representació, a més, serà diferent i peculiar, ja que hi col·laboraran actors i actrius convidats de la Trono Villegas. "Hi haurà cameos potents", ha matisat el director de la Sala Trono, Joan Negrié.

Negrié recorda que no es tracta de cap adéu: "Les produccions que fem les exhibirem on calgui: ja sigui al Teatre Tarragona, en un centre cívic o per exemple al Teatre Magatzem. Al 2017 seguirem fent producció teatral i la distribuïrem". Actualment, la Trono exhibeix "You say tomato" en diferents sales de Barcelona.

Des de la Trono argumente el tancament de la sala per espais d'operativitat i sentit comú. "Hem de tancar perquè hem arribat al límit i cal fer reformes, però mai recuperaríem la inversió que hauríem de fer", ha explicat. Un dels espais que es van estar mirant per fer-hi les seves activitats és l'antic mercat del Fòrum, però en van fer un estudi de viabilitat i es va descartar l'opció. "No ens importava compartir-lo, però no era viable", apunta Negrié, en referència a que el mercat del Fòrum també tindria uns altres usos.

La Sala Trono compta amb diferents mecenes, entre ells l'Ajuntament de Tarragona, qui fins ara ha cedit l'espai ubicat al carrer Misser Sitges, al costat de la plaça on es representa Dames i Vells cada Santa Tecla. A l'estiu, per exemple, la companyia Repsol va renovar el conveni de patrocini amb la Trono amb una aportació de 15.000 euros.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar