loader
menu

CIUTAT

Punt i final a les obres del Mercat Central de TGN

El Circ Ciutat dijous, 15 de desembre de 2016

Semblava que mai podria arribar el dia, però finalment ha arribat. Oficialment, les obres de reforma del mercat Central de Tarragona ja s'han acabat. Gairebé una dècada després i una despesa de 46 milions d'euros els treballs a l'edifici modernista ja estan enllestits.

Després d'una dècada i de 46ME invertits, la reforma de l'edifici modernista ja està oficialment acabada. La data d'obertura al públic continua sent una incògnita.

L'Ajuntament de Tarragona ha donat oficialitat i vistositat a l'acte de recepció de l'obra civil per part de la constructora. El dia, l'anunciat pel consistori fa alguns mesos. D'ara fins el 10 de gener de 2017 se seguiran tots els tràmits perquè la recepció de l'obra sigui definitiva. Uns treballs que finalment hauran costat prop de 50 milions d'euros a les arques municipals. Això, sí, la possibilitat de reversió de l'aparcament rebaixaria la factura en uns 5 milions d'euros.

Fotos: Mauri

Fotos: Mauri

L'obertura al públic, sense data

L'obertura al públic, però, continua sense data concreta i des del consistori ja no s'han referit a "després de Reis", com va assenyalar fa algunes setmanes la regidora de Comerç, Elvira Ferrando. Ara han explicat que en les properes setmanes Espimsa i la Comissió Negociadora del Mercat Central "es posaran d’acord amb la data".

Espimsa recorda que "des del passat mes d'octubre els paradistes poden realitzar les obres d'adequació dels seus respectius punts de venda com: punts de llum, taulells, frigorífics, armaris, etc."

En l'acord signat entre Espimsa i la constructora Isolux-Corsan Construcción es revertia anticipadament la concessió de l'aparcament per 5,3 milions d'euros, sempre que s'obtingui finançament.

Més de 300 noves places de pàrquing

Actualment, el nou Mercat Central té concessionades 40 parades (83%) i 7 locals comercials (50%). Hi ha 8 parades vacants que properament sortiran a concurs una vegada estigui enllestit el plec de clàusules econòmiques i administratives i pels 7 locals comercials pendents d’adjudicar, es farà un procediment negociat amb els interessats en ocupar-los.

El nou Mercat també disposa d’una planta de supermercat sota, Mercadona, i una planta logística perquè els venedors puguin disposar d'un espai on carregar i descarregar mercaderies en condicions. D’altra banda, s’han construït dues plantes d'aparcament amb 330 noves places que se sumaran a les 310 ja existents, el que fa un total de 640 places.

L'alcalde ha assenyalat que " el nou Mercat revitalitzarà el centre de la ciutat i des de l’Ajuntament volem potenciar tot el sector comercial del voltant perquè sigui un pol d'atracció ciutadana i turística”. A més, com a reclam, Ballesteros ha tornat a assegurar que s’instal·larà un rellotge carrió amb el seguici popular i la música de l'Amparito Roca.

Consulta més característiques del nou Mercat Central de TGN en el document adjunt.


Documents

Característiques Nou Mercat Central TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar