loader
menu

CIUTAT

Repsol protegeix la biodiversitat de l'entorn del riu Gaià

El Circ Ciutat dijous, 15 de desembre de 2016

L’Espai Natural Protegit “Riu Gaià” s’inclou en el marc de protecció europeu de la Xarxa Natura 2000 i conseqüentment, en el marc del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) a nivell català. L’espai del Riu Gaià té el codi Xarxa Natura 2000 ES5140019 i és una Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i una Zona Especial de Conservació (ZEC) per a la resta d’espècies i hàbitats.

Fotos: Repsol

Fotos: Repsol

Repsol té en propietat 500 hectàrees de terreny situades a l’entorn de l’embassament del Catllar, al cor d'aquest espai natural protegit.

Durant l’any 2011, Fundación Repsol, amb el suport tècnic de Repsol a Tarragona, va finançar la redacció d’un Pla d’Acció per la Biodiversitat (PAB). Els PAB són instruments reconeguts a nivell internacional mitjançant els quals les empreses es comprometen amb la conservació de la biodiversitat, preferentment en territoris, edificis o instal·lacions de la seva propietat, com és el cas dels terrenys de l'entorn del Gaià propietat de Repsol.

Aquest PAB, redactat per la Fundació Acció Natura i la consultoria ambiental Limonium SL, identifica els punts forts i les oportunitats, a nivell de biodiversitat, dins les finques, així com les problemàtiques existents i les actuacions més necessàries.

Durant els anys 2015 i 2016, Repsol ha començat a executar accions marcades dins el PAB. Entre aquestes accions destaquen per exemple, els seguiments fets d'aus hivernants i nidificants i de papallones diürnes. Així mateix, s'han dissenyat i col·locat miradors paisatgístics a la presa del Catllar i s'ha iniciat la construcció d'una torre de nidificació d’aus. Altres accions dutes a terme al llarg d'aquests dos anys, han estat la instal·lació de caixes-refugi per a quiròpters, la captura de tortugues exòtiques invasores, la recuperació d’espais oberts (antics conreus) i la prevenció d’incendis forestals.

De cara al 2017, les actuacions previstes en el marc del Pla d'Acció per a la Biodiversitat a l'entorn del Gaià tenen a veure amb la construcció de clapers per afavorir la població de conills silvestres a la finca, la realització d’un cens d’aus nidificants i hivernants i la continuació del seguiment de quiròpters i papallones.

Pel que fa a les inversions realitzades per Repsol, les accions dutes a terme durant el 2015 i 2016, ascendeixen a la quantitat de 76.100 € (39.550 €, l’any 2015 i 36.550 €, l’any 2016). De cara al 2017, la inversió prevista és de 20.400 €.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar