loader
menu

CIUTAT

La URV viu el punt àlgid del seu 25è aniversari

El Circ Ciutat dissabte, 17 de desembre de 2016

Els actes del 25è aniversari de la Universitat Rovira i Virgili van tenir el seu punt àlgid el passat divendres amb un acte solemne al Teatre Tarragona. La URV va reunir representants polítics, socials, educatius, empresarials i de molts altres sectors d'arreu de la demarcació dels darrers vint-i-cinc anys.

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

Fotos: circdetarragona.com

El vestíbul del teatre tarragoní es va convertir en un gran punt de trobada. D'entre els rostres més sol·licitats, els dos antics rectors, Lluís Arola i Francesc Xavier Grau, i el rector actual, Xavier Ferré.

L'espera al hall del teatre es va allargar més del previst a causa del retard de la consellera Neus Munté. La gran festa de la URV, prevista per a les 12, ho va fer al cap d'un quart d'hora.

Un vídeo que repassava el naixement de la Universitat tarragonina i el seu posterior creixement durant 25 anys va servir per alçar el teló amb nostàlgia.

El primer parlament va ser del secretari general de la Universitat, Esteve Bosch, qui va posar en valor la figura d'Antoni Rovira i Virgili, tarragoní il·lustre que va donar nom a la Universitat: “Amb la denominació de la Universitat es vol honorar la memòria de l’il·lustre català Antoni Rovira i Virgili, escriptor, historiador i polític, un dels més importants teoritzadors i divulgadors de la causa nacional de Catalunya, president que fou del Parlament de Catalunya i exemple de civisme, treball i estima pels valors del nostre poble”.

L'acte al Teatre Tarragona va incloure una ponència del catedràtic emèrit d’Economia Política Josep Maria Bricall, rector de la UB en el moment de la creació de la URV. Sota el títol “Ad unum vertere”, Bricall va recordar que, com a coneixedor dels inicis de la URV i rector dels centres preexistents, "sempre va existir preocupació per la coherència dels estudis a implantar a Tarragona, buscant especificitats com l’Escola d’Enologia, avui facultat; i que els canvis per créixer a la URV, al llarg dels anys, s’han fet amb reflexió. La Universitat Rovira i Virgii és d’una continuïtat envejable”, va assegurar davant de més de 350 persones.

El públic ocupa la platea del Teatre Tarragona

Durant la celebració es van atorgar dues Medalles de la Universitat: a Anton Valero, president del Consell Social entre 2012 i 2015, i a Francesc Xavier Grau, rector entre 2008 i 2014. A la cerimònia també hi van assistir familiars d’Antoni Rovira i Vigili, els alcaldes de les ciutats amb campus universitaris i antenes del coneixement del Campus Extens, representants institucionals i d’empreses del territori, rectors i representants de les universitats catalanes i molts membres de la comunitat universitària.

Membres de la Coral, l’Orfeó i l’Orquestra de la URV van interpretar “Canticorum Iubilo”, el “Gaudeamus Igitur” i la cançó tradicional catalana “A l’horta del meu pare”.

La URV, ahir i avui

De les 14 titulacions de primer i segon cicle i 13 doctorats que s’impartien l’any 92, s’ha passat als actuals 47 graus, 49 màsters, 23 doctorats i 37 postgraus propis amb una formació plenament adaptada a l’EEES.

Dels 6.243 estudiants del primer curs s’ha passat als 13.981 actuals, amb una gran estabilitat en els estudiants de grau i un nombre creixent d’estudiants de màster i doctorat. Dels 915 que es van titular el primer curs de la URV, actualment ho fan una mitjana de 2.000 per curs. En aquest 25 anys, s’han titulat a la URV més de 45.000 persones.

Actualment la URV compta amb 1.154 docents i investigadors i 666 persones en administració i serveis. Les tesis llegides han passat de 24 en el curs 1992-93 a 196 en el curs passat.

La producció científica de la URV ha crescut sostingudament i els seus articles són cada cop més citats arreu. El curs 1992-1993 hi va haver 5 articles indexats i en el curs passat van ser 1.224, un 47% del quals en col·laboració internacional. La superfície dels campus de la URV avui és de 380.654 m2.

En el seu discurs, el rector ha agraït la comunitat universitària el seu esforç per arribar on és ara la Universitat. “Les persones fan la URV”, ha afirmat, i ha remarcat: “Continuarem treballant per al benestar de les persones, el progrés social i econòmic i la dinamització del territori”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar