loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Una intervenció pictòrica fa visible l'oblit del mirador del Palau de Congressos de TGN

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 19 de desembre de 2016

Cridar l'atenció i sobretot fer visible l'oblit de les institucions envers la plaça que hi ha al damunt del Palau de Congressos de Tarragona, un altre dels grans miradors de la ciutat, però totalment desaprofitat i parcialment degradat.

Foto: www.behance.net

Foto: circdetarragona.com

Amb aquesta voluntat, el col·lectiu Anna i Miquel, de Valls, ha realitzat una intervenció pictòrica a la façana d'entrada al recinte de l'Hotel d'Entitats, una associació que té la seu just a sota del mirador. La idea principal del projecte era intervenir en l'entorn invisible d'aquest espai amagat, i no només fer un canvi d'imatge sinó canviar la manera en què es percep tant pels veïns com per al vianant.

Segons aquest col·lectiu, la plaça és un espai infrautilitzat, que no compta amb cap element de mobiliari urbà però que no obstant això hi ha una gran activitat tant de turistes que admiren les vistes del mirador com de les persones i treballadors que entren a les instal·lacions del pàrquing de la Pedrera.

La pintura de camuflatge, paradoxalment, torna visible aquestes instal·lacions i posa sobre la taula la seva problemàtica. "Volem una Tarragona gris o volem apostar per una ciutat creativa?", es pregunten.

El projecte ha amagat l'arquitectura de formigó, ja desgastada i vandalitzada, amb els colors de l'entorn de Tarragona (blaus i sienes). La intervenció és una iniciativa conjunta de l'Hotel d'Entitats de Tarragona i l'Associació Polígon Cultural amb la col·laboració d‘Empark.

Més de quaranta sol·licituds

La convocatòria pública es va obrir al desembre de 2015 i es van fer públics els resultats al febrer de 2016. Entre més de quaranta sol·licituds rebudes es va seleccionar al col·lectiu 'Annaimiquel' (Valls) que presenten una línia de producció en clau conceptual i de l’experiència, lligada al context en el qual produeixen cada acció o peça artística.

L'Hotel d'Entitats de Tarragona promou la invitació a artistes del món de l'art urbà des de 2011, any en què es van realitzar els murals de Honeykill (Barcelona) i Invisible Man (Tarragona) en memòria a les víctimes del tsunami del Japó.

Més info: @annaimiquel o al web https://www.behance.net/annaimiquel


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar