loader
menu

CIUTAT

La sala de l'esperit del temps

Joan Castell Ciutat dilluns, 26 de desembre de 2016

Hi ha dies que necessites aturar-te. Desconnectar. Una pausa. Una reflexió. Però no trobes el moment per fer-ho, tot i que al teu interior tens una veueta de nen petit que et demana a crits fer-ho. Continues la teva rutina, fins que arribes a una sala on tot s'atura. I no t'ho esperaves pas. Com si es tractés d'un mar en calma.

Foto: Joan Castell

Neus Esmel en el seu centre de la Rambla Nova

Per mi estava sent un divendres de bojos. Amb molta feina pendent. Molts temes i idees rondant pel cap i desitjant que arribés el cap de setmana per poder-me evadir. Però encara tenia una tasca pendent. Un reportatge en un lloc totalment desconegut per a mi, que era la primera vegada que el sentia anomenar. Caminava direcció rambla a vall, mòbil en mà i intentant pair tot el que havia succeït en un matí frenètic, que no havia deixat lloc al relaxament ni un sol segon.

Al pujar unes escales qualsevols d'un portal qualsevol, tot va canviar. A l'obrir la porta i entrar en aquell espai vaig notar una energia positiva. Devia ser per l'amabilitat de la persona que em va saludar. O per l'ambient pausat que hi havia creat. Un fil musical en segon pla, que et convidava a frenar. M'havia d'esperar en una petita sala, tot envoltat de quadres, peus, i un gong.

"És com entrar en un altre món. Només entrar, els nostres pacients ja se senten bé. A vegades pateixo per si em retardo en una visita, però els pacients em diuen que no els importa esperar, perquè a vegades, la sala d'espera és terapèutica. L'ambient és de calma, pau i la gent ho nota" ens comenta la Neus Esmel ja en una de les sales del centre.

Li pregunto pel tipus de problemes que tracten i la resposta és clara. "Els problemes més habituals són l'estrès, l'ansietat i els problemes musculars. La gent ve aquí buscant un tractament més natural, que tingui més en compte a la persona. Ara mateix, nosaltres com a societat, estem fent la reflexió de com volem viure".

I com volem viure? "Doncs busquem maneres més coherents de viure, de pensar, de veure la vida. La gent es comença a implicar en la seva salut. Comença a menjar més bé, a fer esport, en definitiva, es preocupa més per la qualitat de vida".

Les teràpies que la Neus Esmel i el seu equip treballen són la teràpia floral, Kinesologia, Acupuntura o Reiki són només alguns exemples. "Aquestes teràpies, d'una manera molt subtil o conscient t'apropen més a tu mateix. Vas creant una consciència que abans no tenies". Un dels puntals forts és la reflexoteràpia. "El peu és un mapa del cos. El simple fet de fer-te un massatge o abraçar-lo abans d'anar a dormir és com parlar amb tu. Això ja et pot ajudar a relaxar-te i dormir molt més tranquil.

El treball amb nens

La nostra conversa ens porta a parlar de la base de tota societat. O el futur millor dit. Els nens. "Venen al centre perquè hi ha algun problema de relació amb els pares, germans o a l'escola. També hi ha problemes amb la concentració, la hiperactivitat, malsons o terrors nocturns. I com deia abans, els pares cada vegada busquen remeis més naturals, perquè no volen medicar al seu fill i a més, volen treballar el comportament".

Un dels mètodes que més s'utilitza i més eficaç es mostra són els Koikos tibetans. "És una teràpia del so que utilitzem amb els nens. És un tractament mentre juguen amb l'aigua, per exemple. Quan acabem, els nens no volen marxar".

Jo tampoc vull marxar. Ha estat la meva primera experiència a Neus Esmel. Simplement una conversa, sense provar cap teràpia concreta. Però he sortit relaxat i amb sensació de pau. De ben segur que hi tornaré.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar