loader
menu

CIUTAT

La nova distribució de les vies de tren fa moure un dels pilars de la futura passarel·la cap al Miracle

El Circ Ciutat dimecres, 21 de desembre de 2016

L'esperada connexió entre el Balcó del Mediterrani i el Miracle serà una realitat d'aquí a un any i creuar les vies per fi deixarà de ser un maldecap històric i empipador. La casualitat, però ha volgut que l'obra de la passarel·la coincideixi en temps i en espai físic amb les obres de reforma de l'estació de tren, llargament reivindicades, i que duu a terme Adif des de finals d'estiu.

El calendari es manté i la connexió entre el Balcó del Mediterrani i la platja serà una realitat d'aquí a un any

L'Autoritat Portuària de Tarragona, que és qui finança la passarel·la amb 1,5 ME, ja va fixar la finalització dels seus treballs a finals de l'any que ve, i ho manté. La 'cohabitació' amb les obres d'Adif damunt del mateix terreny han obligat al Port de TGN a fer alguna modificació en el projecte.

Foto: Autoritat Portuària de Tarragona

Foto: circdetarragona.com

Foto: circdetarragona.com

Per exemple, la futura nova distribució de les vies farà moure de lloc un dels pilars que han de subjectar la passarel·la, i que fan 14 metres d'alçada.

"El Port ja coneixia les obres de millora de Renfe, però estaven previstes per més endavant", ha explicat el president de l'Autoritat Portuària de TGN, Josep Andreu, qui ha assegurat que els terminis d'obres es mantenen malgrat perquè els canvis no alteraran el calendari d'obres que els ha donat l'empresa adjudicatària, Vies. Això, sí, hauran de conviure amb les de l'estació.

Els treballs més visibles i que començaran a modificar l'skyline tarragoní, començaran a partir del mes vinent, segons l'APT. A l'octubre es van trasplantar diverses palmeres washingtònies, i es van colocar al final del passeig marítim.

Els accessos a la passarel·la, i en definitiva, al Miracle també milloraran a l'alçada del carrer Pons d'Icart. S'ampliarà el carrer per fer més amable l'accés fins a la Baixada del Toro, que és on s'iniciarà la travessa cap a la platja.

Enmig de les obres d'ADIF i de la passarel·la, també es començarà a remodelar el passeig marítim. Es guanyarà arbrat, espai i i i haurà carril bici fins al KM 0. La previsió és que aquests últims treballs estiguin enllestits abans que la passarel·la.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar