loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Arxiu de TGN digitalitza més de 3.000 plànols originals dels s.XIX i XX

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 28 de desembre de 2016

L’Arxiu de l’Ajuntament de Tarragona ha digitalitzat més de 3.000 plànols dels segles XIX i XX, la majoria del propi fons municipal, però també d’altres fons com el de la Fàbrica de Tabacs de Tarragona.

Foto: Ajuntament de TGN

Foto: Ajuntament de TGN

Foto: Ajuntament de TGN

Després de la corresponent digitalització que assegura la preservació d'aquests documents de gran format, s'han seleccionat 154 plànols per oferir una mostra de tot aquest conjunt a la web municipal.

En concret, 116 plànols corresponen a edificis públics de la ciutat, tant d'obres executades com d'altres que mai es van realitzar, i 38 dibuixos o plànols més que formen part de projectes relacionats amb el mobiliari urbà, els monuments i els vehicles municipals.

Plànols d'edificis que mai es van arribar a construir

Des de la web de l'Arxiu es poden visualitzar els plànols originals d'edificis que encara es conserven com l'Escorxador, el Mercat Central, la Quinta de Sant Rafael o el Col·legi de les Teresianes. També d'altres que ja no formen part de l'espai urbà, com L'Escola d'Art o el Cafè Bar del Passeig de les Palmeres. I d'altres que mai es van arribar a construir com el Cinema Mundial o l'Escola de Comerç del carrer Smith. D'altra banda, en relació als monuments i el mobiliari urbà es pot veure, entre d'altres, els projectes del monument a Roger de Llúria, els quioscos de la Rambla o els models de cotxes de bombers d'inicis del segle XX.

Aquesta selecció de plànols s’afegeix a les 33.650 fotografies accessibles a través del web de l'Arxiu, d’aquesta manera es pot fer un tast dels fons disponibles a l’Arxiu, l’equipament cultural que s’encarrega de gestionar, custodiar i difondre el patrimoni documental de la ciutat de Tarragona.

A més del fons generat per l’Ajuntament de Tarragona, custodia 32 fons i 11 col·leccions documentals, des dels pergamins fins als documents electrònics. Més de 8 quilòmetres lineals de documentació que comprèn un període que va des del segle XII fins al segle XXI.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar