loader
menu

CIUTAT

Multa conjunta i pena de presó per als tres activistes del 'cas Bershka'

El Circ Ciutat dijous, 29 de desembre de 2016

Una multa conjunta de 2.250 euros i tres mesos de presó per als tres activistes condemnats pel cas Bershka, entre els quals hi ha la portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada. El jutge, en canvi, ha absolt els tres agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona que van estar implicats en els incidents ocorreguts el gener de l'any 2009.

El jutge, en canvi, ha absolt els tres agents de la Guàrdia Urbana implicats en els incidents de 2009

La sanció econòmica els ha estat aplicada en motiu de responsabilitat civil, mentre que les penes de presó, que no hauran de complir perquè cap de tots no té antecedents, ha estat per delicte d'atemptat a l'autoritat. Pel que fa a la imputació del delicte de lesions, els activistes han quedat absolts. A part de Laia Estrada, els altres activistes condemnats són Santi F. i Diego C. Segons l'Esquerra Independentista, "seguim responsabilitzant a l'Ajuntament de qualsevol pena imposada a les companyes així com de perpetuar l'abús policial com a pràctica comuna».

Foto: circdetarragona.com

Des de l'Esquerra Independentista, a la qual pertanyen els tres condemnats, lamenten que "el que fa la sentència és validar les declaracions dels agents ignorant la resta de testimonis i proves que es van dur a terme durant el judici», incloses les imatges enregistrades per TV3.

Els tres activistes acusats estan valorant presentar un recurs.

L'origen, el 2009, en una acció pacífica

El 7 de gener de 2009, coincidint amb el primer dia de Rebaixes, es va dur a terme una acció performativa davant de diverses botigues de roba de Tarragona contra la pressió estètica, una acció pacífica que no impedia el pas a ningú ni es feia malbé cap aparador. Aquesta acció va passar per diversos establiments abans d'arribar a 'Bershka', a la Rambla Nova. Mentre s'estava pintant el terra amb un guix la silueta d'una dona, agents de la Guàrdia Urbana van aparèixer per dissoldre la concentració.

Al cap d'una estona, en què hi va haver cops per part dels agents, van tancar tres persones en un portal annex i les van colpejar per després detenir-les i portar-les a comissaria. En aquell acte també hi havia periodistes que van poder fotografiar i enregistrar l'acció (https://youtu.be/pC9JJBztneQ).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar