loader
menu

CIUTAT

Tarragona doblarà el número de creuers l'any 2017

El Circ Ciutat divendres, 30 de desembre de 2016

L'arribada del creuer de luxe MV Minerva, amb més de 400 passatgers a bord, posarà punt i final a la millor temporada de creuers al Port de Tarragona durant 2016; un any en el qual Tarragona Cruise Costa Daurada tancarà amb 22 creuers, el doble que l'any 2015, quan en va rebre 11.

Una imatge del creuer Windsurf, atracat al Port de TGN. Foto: APT

Les xifres, que també han crescut en número de passatgers (enguany han arribat 13.000 creueristes, per 11.000 l'any 2015), es preveuen molt superiors per al 2017, quan Tarragona s'incorporarà per primer cop a la xarxa de destins de Costa Cruceros, la companyia de creuers líder a Europa.

"Estem orgullosos i hem d'aprofitar l'oportunitat", celebrava el president de l'Autoritat Portuària de TGN, Josep Andreu, conscient que el 2017, i en clau creuerística, la ciutat farà "un gran salt qualitatiu". "És un gran repte, perquè ens posa en el seu aparador i que aparegui el nom de Tarragona és fruit d'una bona feina".

Un creuer setmanal durant els mesos d'estiu

Fruit de l'acord amb Costa Cruceros, durant els quatre mesos d'estiu el Port de TGN rebrà un creuer els divendres de cada setmana des de juny fins al setembre. Segons Andreu, el número de passatgers oscil·larà entre els 1.500 i els 1.700.

A diferència de fins ara, en tots aquests creuers que faran escala a TGN s'hi podrà embarcar i desembarcar. Es calcula que arribaran fins a TGN més d'una quarantena d'embarcacions.

Terminal de creuers provisional

Vinculat a l'increment dels creuers, l'Autoritat Portuària de TGN continua treballant en el projecte del contradic dels Prats. Allí s'hi habilitarà una terminal provisional de creuers, amb un moll de 80 metres d'amplada, gairebé 5 vegades que l'amplada actual, de 16 metres.

El Port de TGN ha començat a modificar parcialment el seu Pla Director per poder iniciar la tramitació del nou contradic. L'ampliació de zona de rebuda als creueristes es preveu que es realitzi durant l'any 2018 i estarà relacionada amb el projecte Xarxa Natura 2000, a través del qual es preservarà un espai únic on conflueixen l'aigua dolça i la salada.

La gran terminal de creuers, al costat del Port Esportiu de TGN

Aprofitant els canvis que s'inclouran en el Pla Director, l'Autoritat Portuària de TGN també indicarà que la terminal de creuers exteror estarà ubicada al Port Esportiu de TGN, on també es contempla que s'hi construeixi algun hotel.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar