loader
menu

CIUTAT

Els Reis Mags lluiran carrosses renovades a TGN

El Circ Ciutat dimecres, 04 de gener de 2017

Els Reis Mags lluiran carrosses renovades durant la Cavalcada que faran a Tarragona. Enguany s’ha renovat la part de darrere i s'ha renovat el policarbonat dels vehicles que passejaran a Melcior, Gaspar i Baltasar pel seu recorregut per la ciutat.

Fotos: Mauri

Les reformes dutes a terme per la Brigada Municipal també inclouen la il·luminació, ja que s'han instal·lat leds a les principals carrosses que acullen nens i nenes, la qual cosa suposa un estalvi de més del 60% de consum i una major seguretat, ja que es tracta de llum que pràcticament treballa a temperatura ambient evitant escalfaments a les carrosses.

Una altra de les reformes dutes a terme és la dels Jocs Mediterranis, que després de lluir durant dos anys amb el 2017, canviarà els dígits i serà la de 2018.

A la Cavalcada d’enguany hi participaran 240 nens i nenes que ajudaran a Ses Majestats i patges reals a repartir els 2.000 kg de caramels que es llençaran, tots aptes per a celíacs. Els caramels estan patrocinats per l’empresa BASF i Pintures La Moderna. Com és tradicional, demà, 5 de gener, a les 18.15 hores, Ses Majestats els Reis Mags d’Orient arribaran a Tarragona per repartir regals als infants. L’arribada serà al Serrallo (Moll de Costa) i la Cavalcada de Reis farà el recorregut des del carrer Reial fins a la plaça de la Font.

Horaris i itinerari

18.15 h, al Serrallo - Moll de Costa, arribada per via marítima dels Reis Mags d’Orient (Melcior, Gaspar i Baltasar) que seran rebuts amb la benvinguda de les sirenes dels vaixells i barques del Port i per les 21 salves pirotècniques adreçades a les grans personalitats. Els patges dels Mags encendran bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la ciutat. L’alcalde, la regidora de Festes i la presidenta de la Cavalcada de Reis rebrà els Reis Mags. A continuació, es farà una salutació als premiats del sorteig del Club dels Tarraconins i a les

18.35h., hi haurà els parlaments de la regidora de Festes i SM Rei Gaspar.

18.45 h, llançament del primer tro d’avís que anuncia la Cavalcada.

18.50 h, plaça dels Infants - carrer Reial. Inici de la Cavalcada, a les 19.00h. dels Reis Mags, que estarà encapçalada per la Guàrdia Urbana motoritzada, l’esquadró de genets romans i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, seguida entre d’altres, de la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant.

Itinerari: Reial, Carros, Apodaca, Mitja Lluna, Unió, Rambla Nova (dos tombs), carrer Sant Agustí, Portalet i plaça de la Font.

Cap a les 20.30 h, arribada a la plaça de la Font, tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, lliurament de les claus de la ciutat per part de l’alcalde, missatge de pau als infants per part del rei blanc Melcior i comiat.

Dispositiu de trànsit durant la Cavalcada

Els Reis Mags d’Orient arribaran demà a la tarda, a les 18.15 h, per via marítima, al Serrallo. Per aquest motiu, la Cavalcada de Reis comportarà restriccions importants de trànsit en tot el recorregut.

Avui, a partir de les 20 h, ja es fan prohibicions d'estacionament en tots els trams de pas de la Cavalcada. Durant la nit es retiraran els vehicles (cotxes i motos) que hagin quedat als punts del recorregut.

Restriccions durant tot el dia 5 de gener

A la zona de l’estació, únicament hi podran accedir veïns, viatgers de l’estació de tren i aparcaments mentre sigui possible.

A la zona del Serrallo, es podrà sortir pel passeig de la Independència amb carrer Trafalgar.

A la zona dels voltants del carrer Reial també hi haurà dificultats importants d’accés i sortida fins que la cua de la Cavalcada no hagi arribat a la Rambla Nova.

A la zona de la Rambla Vella:

Es desviarà el trànsit per passeig de Sant Antoni, passeig Torroja, av. Maria Cristina, av. Catalunya. S'hi instal·laran semàfors al passeig Torroja perquè a les corbes hi poden passar autobusos.

Els accessos a l'Hospital de Santa Tecla es podran fer per la via de l'Imperi Romà a la Rambla Vella. S'hi establirà un carril reservat per a urgències.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar