loader
menu

CIUTAT

Les terrasses es mengen els carrers de Tarragona

Joan Castell Ciutat dimarts, 10 de gener de 2017

Passejar per Tarragona és sinònim de cursa d’obstacles. I alguns d’ells de mida considerable com són les nombroses terrasses en espais urbans, que omplen carrers i places de la ciutat. La fotografia de la terrassa de la plaça Corsini és només un exemple d’una problemàtica creixent.

Una de les terrasses de la Plaça Corsini Foto: Jordi Solé

Una terrassa a la Rambla Nova. Foto: Joan Castell

Una terrassa al carrer Comte de Rius. Foto: Joan Castell

Una terrassa al carrer Méndez Núñez. Foto: Joan Castell

L’ordenança de l’Ajuntament de Tarragona sobre les condicions d’ocupació de la via pública és clara. ‘No s’autoritzaran ocupacions en voreres amb una amplada inferior a 2,80m’. A més, també s’especifica que ‘en voreres i altres espais urbans s’haurà de deixar una amplada suficient per permetre un espai lliure pel pas de vianants igual o superior a 1,50m’.

Un extrem que la fotografia cedida a El Circ de Tarragona demostra que en alguns casos, es compleix l'ordenança, però delimita, i molt, un carrer destinat per al ús peatonal. L’incompliment de les condicions sobre aquesta ordenança comporta una multa de 800 euros per l’establiment infractor. A més, l’Ajuntament es reserva el dret de deixar sense efecte l’autorització de l’ocupació en cas d’incompliment.

Mentre un passeja pel centre de Tarragona salta a la vista la gran quantitat de terrasses que fan ús de l’espai públic. És un tret cultural mediterrani. Una eina per socialitzar i no entenem la cultura dels bars sense terrasses.

Alguns establiments, davant la impossibilitat de poder instal·lar terrasses se les enginya per poder guanyar espai, com la col·locació de tamborets o cadires, provocant que els vianants hagin de baixar de la vorera, amb el risc que això comporta.

En el següent enllaç podeu trobar tota la informació corresponent sobre la ocupació de la via pública.

https://seu.tarragona.cat/documentPublic/download/6760


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar