loader
menu

CIUTAT

Prop de 10.000 bicicletes es passegen per Tarragona

El Circ Ciutat diumenge, 21 d'abril de 2013

La Bicicletada popular de Tarragona, organitzada pel Patronat Municipal d’Esports de Tarragona i el Club Ciclista Camp Clar, i patrocinada per Eroski, Parc Central i Repsol, ha celebrat aquest matí la seva 23a edició enmig d’un gran ambient festiu del qual n’han gaudit 9.500 persones, tot un rècord de participació per a l’esdeveniment esportiu, social i festiu més multitudinari de la ciutat de Tarragona.

Del total de participants que aquest matí s’han donat cita al punt de sortida de la Bicicletada, bona part ha pres part d’un circuit infantil que ja s’ha consolidat com una proposta imprescindible i molt participativa de la Bicicletada. A més, els participants més petits han comptat amb la companyia i l’animació d’en Frank del Francolí, la mascota de Parc Central, que també ha estat present en la rebuda als joves ciclistes, un cop aquests han completat el seu agradable passeig al voltant del Serrallo.

Pel que fa al circuit popular, de 15 km, els milers de ciclistes participants l’han completat sense incidències destacables, gaudint així d’una jornada festiva i saludable. Un cop han arribat al final del recorregut, tots ells han participat de la gran festa final, amb centenars de regals directes i el sorteig de grans premis. Uns minuts abans del sorteig, l’alcalde de Tarragona s’ha dirigit a tots els assistents i els ha “felicitat per participar d’aquesta gran activitat que, un any més, han fet possible el Patronat Municipal d’Esports, el Club Ciclista Campo Claro, Parc Central, Eroski i Repsol”. El màxim responsable municipal també ha remarcat “el caràcter festiu i participatiu de la gent de Tarragona, que una vegada més i en xifra rècord ha quedat demostrat”.

I és que els 9.500 participants són un nou rècord per a la Bicicletada, que en els darrers anys s’havia consolidat al voltant dels 8.000 ciclistes i que enguany ha vist àmpliament superada aquesta xifra. A aquest nou rècord hi ha contribuït l’espectacular exhibició aèria celebrada que els pilots de l’equip Bravo3 de Repsol van protagonitzar ahir a la platja del Miracle i que va reunir unes 19.000 persones, segons fonts de la Guàrdia Urbana. Així doncs, les activitats de la 23a Bicicletada Popular de Tarragona han aplegat més de 28.000 persones, en un cap de setmana dedicat a l’esport, la salut i la convivència.

Un gran ambient des de primera hora del matí
Així, des de primera hora del matí l’Avinguda Vidal i Barraquer s’ha anat omplint a poc a poc de ciclistes disposats a gaudir d’un tranquil passeig pels carrers de Tarragona, en una jornada en què la tònica dominant ha estat l’ambient de germanor i convivència que ha regnat a la Bicicletada.

Entre els assistents hi havia gent de totes les edats, que han participat en família o entre amics d’una autèntica festa de l’esport i de la salut. La sortida, que ha tingut lloc a les 10.00 hores, ha donat pas a un extens pilot multicolor que ha omplert els carrers de Tarragona d’esportistes, famílies senceres i amics que han gaudit de valent, ja que el recorregut de la Bicicletada incloïa el pas per llocs emblemàtics de la ciutat com el litoral de la ciutat, doncs s’ha recorregut per complet el passeig marítim Rafael Casanova; així com l’agradable sensació de passejar en bici per l’avinguda Roma o la plaça Imperial Tarraco.

Un cop el pilot de ciclistes ha superat la línia d’arribada, tots els participants han rebut una bossa d’avituallament amb productes hidratants i nutritius, així com diversos obsequis entre els quals la samarreta commemorativa d’aquesta edició de la Bicicletada. A més, centenars de ciclistes han trobat regals sorpresa a la seva bossa, mentre que tots els inscrits a la Bicicletada han participat del sorteig de grans premis.

Uns minuts abans de la celebració del sorteig, a més, els presents han pogut gaudir amb les habilitats del campió del món i d’Europa de biketrial Àngel Batlle, qui junt amb els alumnes de l’Escola-Club Biketrial Costa Daurada Torredembarra ha ofert una exhibició d’aquest espectacular esport.

A la conclusió d’aquesta jornada festiva de caràcter lúdic i social, els organitzadors i autoritats han coincidit a destacar el gran ambient que s’ha viscut, així com la possibilitat de passejar per uns carrers de Tarragona lliures de vehicles a motor.

D’altra banda, els patrocinadors i alhora organitzadors Eroski, Parc Central i Repsol han coincidit a destacar “l’enorme tasca dels voluntaris i col•laboradors per fer possible aquesta gran diada de l’esport tarragoní” i “l’èxit que ha suposat la consolidació del circuit infantil, enguany més participatiu que mai i que garanteix el relleu generacional per al futur de la Bicicletada”.

Així, amb un nou èxit de participació i la valoració positiva tant dels organitzadors com dels participants, s’ha posat el punt i final a la 23a Bicicletada Popular de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar