loader
menu

CIUTAT

El Pla Parcial de la Budallera contempla un màxim de 4.200 habitatges

El Circ Ciutat dijous, 12 de gener de 2017

“Una de les xifres que alguns fan servir quan parlen del nombre d’habitatges a la Budellera és que se n’hi construiran 6.000, quan en realitat en seran un màxim de 4.200”, apunta la Junta de Compensació “provisional” del PPU 24 de la Budellera.

La Junta de Compensació del PP24 de la Budallera nega la xifra de 6.000 habitatges, com havien denunciat algunes entitats.

I afegeix que amb 487.761 metres quadrats de sostre per a ús residencial, segons marca el POUM, i la previsió de fer-hi habitatges de 90 metres útils i 120 metres construïts, més l'obligació de destinar un mínim de 80.000 metres de sostre a altres usos, els habitatges que pot acollir el polígon no són més de 4.200. En cap cas, doncs, 6.000.

Imatge: cedida

D’altra banda, continuen les mateixes fonts “si tenim en compte la ràtio que es manté a Catalunya, de 2,5 persones per llar, resulta que la Budellera donarà cabuda a poc més de 10.000 veïns, en un període no inferior a 15 anys”.

Des de la Junta de Compensació es recorda que aquestes xifres es poden consultar a la fitxa normativa del Pla Parcial Urbanístic 24 continguda dins el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Tarragona, POUM, aprovat per l'Ajuntament de la ciutat el juliol de 2013. Després de deu anys de tràmits i retards.

Cal dir, també, “que no tot el tipus d'habitatge que s’hi construirà serà de renda lliure. La Llei d'Urbanisme de Catalunya obliga a que el 30 per cent dels habitatges siguin socials per evitar, justament, la segregació social en els diferents sectors de la ciutat. Aquest percentatge fa que l'Ajuntament pugui disposar d'un veritable parc d'habitatge social, necessari a Tarragona gràcies al desenvolupament de la Budellera: amb un mínim de 813 vivendes de protecció pública i un mínim de 407 vivendes de preu concertat”.

“És a dir, no és la Junta de Compensació qui estableix els paràmetres d'edificabilitat, ni la densitat d'habitatges, ni la construcció de vials. Ni tampoc qui dissenya el model de ciutat. Tot plegat ve d'una normativa que va aprovar el Ple de l'Ajuntament per unanimitat, i que es diu POUM.

El segon aspecte en el que es vol incidir des de la Junta de Compensació “és en la necessitat de disposar de sòl amb tots els serveis per a construir llars. El desenvolupament del PPU-24 de la Budellera, és una clara aposta per la ciutat del futur, sostenible, ben connectada i capaç de donar resposta a les necessitats d’habitatge no pel dia d’avui, sinó pels propers anys. Estem parlant d’un horitzó temporal, doncs, com a mínim d’aquí a vuit anys per començar a construir-hi.”

“Posar sòl al mercat té aquests terminis, no es fa d’avui per demà. De fet arribats al llindar del 2025, quan es podria començar a construir a la Budellera, l’actual oferta de sòl ja estarà exhaurida amb el ritme anual de demanda d'habitatge nou a Tarragona. A més, tenir disponible sòl edificable a punt per habitatge evita la pujada del preu de la vivenda i les retencions especulatives de sòl”, conclouen.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar