loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament es compromet a reobrir el Mercat Central el 16 de març

El Circ Ciutat dilluns, 16 de gener de 2017

Apuntin aquesta nova data: dijous 16 de març. Tot i que la fòrmula d'anar anunciant dates per a la reobertura del Mercat Central sempre se li ha acabat girant en contra perquè mai les ha complert, l'Ajuntament de Tarragona ha tornat a agafar el calendari i ha assenyalat un nou dia D.

Foto: circdetarragona.com

Aquesta, però, serà la definitiva. Pel camí queden moltes altres dates marcades, com després de la Santa Tecla de l'any passat i passat Reis, entre les últimes. "Va haver una reunió de la comissió negociadora i vam acordar que calia posar una data final" i ", ha celebrat la regidora de Comerç i presidenta de l'empresa de mercats, Elvira Ferrando, que ha reconegut que si han marcat el dia 16 de març és "perquè fins ara no ho teníem clar". Des del consistori es confia que amb els dos mesos que encara falten "donarà temps suficient als paradistes".

La carpa provisional de la plaça Corsini es tancarà el dissabte 11 de març, i els paradistes no reemprendran l'activitat fins el dijous 16, quan l'edifici remodelat ja obrirà portes de manera oficial.

Un 83 per cent d'ocupació

El nou Mercat Central té concessionades 40 parades , que representa el 83% d’ocupació, i 7 locals comercials, que significa el 50 %.Hi ha 8 parades vacants, una de les quals serà per Espimsa, i les altres 7 sortiran a concurs una vegada estigui enllestit el plec de clàusules econòmiques i administratives, i pels 7 locals comercials pendents d’adjudicar, es farà un procediment negociat amb els interessats en ocupar-los.

El nou equipament també disposa d’una planta de supermercat sota, Mercadona, i una planta logística perquè els venedors puguin disposar d'un espai on carregar i descarregar mercaderies en condicions. D’altra banda, s’han construït dues plantes d'aparcament amb 330 noves places que se sumaran a les 310 ja existents, el que fa un total de 640 places. El cost total de la remodelació del Mercat Central ha estat de 46 milions d'euros.

L'estructura de la carpa

El futur de la carpa provisional és encara una incògnita. Ferrando ha assenyalat que se'n farà una avaluació econòmica per saber quant costaria desmuntar-la i aprofitar-la. En el cas que s'acabés reaprofitant, segons Ferrando, el pressupost del desmuntatge costaria uns 200.000 euros. Tot i això, des del consistori han deixat entreveure que no està en massa bones condicions,

Una vegada la carpa estigui fora, es procedirà a la urbanització de la plaça Corsini, perquè després s'hi pugui tornar a ubicar el mercat dels dimarts i dels dijous que ara ocupa la Rambla Nova. Quan s’inauguri la nova plaça Corsini també s'instal·larà un rellotge carrilló.

"L'obra més gran que s’ha fet en els darrers anys a Tarragona"

La consellera Elvira Ferrando ha manifestat que “el Mercat és la suma del treball de molta gent, és l’obra més gran que s’ha fet en els darrers anys a Tarragona , i ha de ser un èxit. El nou Mercat ha de ser actual, dinàmic i viu, amb la seva obertura també es revitalitzarà tota la zona”.


Documents

Característiques Nou Mercat Central TGN


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar