loader
menu

CIUTAT

TGN adaptarà l'ordenança sobre usos patrimonials a les propostes ciutadanes

El Circ Ciutat dimarts, 17 de gener de 2017

L'Ajuntament de Tarragona modificarà l'ordenança municipal que regula els usos del patrimoni amb les propostes i suggeriments de la ciutadania. Què es pot fer i què no es pot fer amb els monuments i espais històrics de la ciutat; un debat obert pel consistori a través d'un procés participatiu engegat el passat mes de desembre i que s'allargarà fins el proper 16 de febrer.

Foto: circdetarragona.com

Des del 16 de febrer i fins el 15 de març, un cop recollides totes les aportacions de caire popular realitzades a través dels diferents canals de participació, s’elaborarà una proposta tècnica per modificar les ordenances. El projecte pilot amb que va arrencar el procés de participació tractava sobre el Pla Director del Circ i les actuacions a plaça Sedassos i al Fòrum de la Colònia.

A partir de l’abril hi ha previstes dues jornades de debat, en la qual es convidarà a tothom qui hagi fet aportacions. Posteriorment, i havent millorat la proposta, aquesta passarà a la Comissió de Cultura. Serà el pas previ perquè es debati en el plenari municipal. En cas d’aprovar-se per part dels consellers, es posarà a exposició pública, abans de l’aprovació definitiva, de nou, en consell plenari.

Debat virtual paral·lel

En paral·lel al procés participatiu, també es va iniciar un debat virtual a la plataforma digital Messagenes, que també continua obert fins al 15 de febrer, en el marc del projecte de participació Cívic Tarraco.

El projecte de participació Cívic Tàrraco, obert a tota la ciutadania, ha estat impulsat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean City, el Museu d'Història de Tarragona, la conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament i les càtedres Smart City i d’Inclusió Social de la URV. Les conclusions es van presentar el passat dia 1, en el marc de les Jornades de Patrimoni Mundial.

La participació ja és oberta a través de la mateixa plataforma Messagenes, que genera un debat moderat i contextualitzat i garanteix un ús ètic de les dades aportades.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar