loader
menu

CIUTAT

Els veïns de Llevant ho tenen clar: Anul·lar o rectificar el pla de la Budellera

Joan Castell Ciutat dimecres, 18 de gener de 2017

El recent estrenat 2017 va camí de ser l'any del via crucis del ja famós PPU-24 o més conegut com el Pla Parcial de la Budellera. Les veus veïnals no callen en contra d'aquest pla, demanant la seva anul·lació per tal de buscar el consens que l'Ajuntament de Tarragona ha anunciat que buscarà. A més, també s'oposen al pàrquing que s'ha d'habilitar a tocar de la platja.

Foto: Miguel Mocha

Foto: Miguel Mocha

Foto: Miguel Mocha

Els terrenys on s'ha d'ubicar l'aparcament. Foto: Miguel Mocha

Després de la caminada reivindicativa del passat diumenge, que va aplegar més de 500 participants segons els organitzadors, les propostes per buscar un consens sobre aquest polèmic pla no s'aturen. L'Ajuntament tot just anunciava aquest dimarts la creació d'una mesa de diàleg per abordar el pla. La Federació d'Associacions de Veïns de Llevant recull el guant del consistori, però té clar quina és la seva petició. "Anul·lar o rectificar el pla especial per després asseure'ns i buscar aquest consens partint de zero" tal i com manifesta al Circ la seva presidenta, Gemma Fusté .

Fusté, a més, demana que el que "s'ha de crear és un pla específic per a la platja llarga i no pas un pla parcial. No som tontos i sabem que a les immediacions de la platja no s'hi pot construir. Però sí que està projectat l'habilitació d'un pàrquing de 500 places". Aquesta xifra queda reduïda a 200 places, quan es consulta amb l'Ajuntament, tot i que a la memòria del Pla Parcial hi consten 500 places.

Oposició a l'aparcament

La zona on s'ha d'habilitar aquest aparcament són uns terrenys entre la gasolinera davant de l'urbanització Solimar i les vies del tren. Uns terrenys que es van començar a desforestar a finals de l'estiu passat. Precisament, en aquest punt és on va tenir lloc una plantada d'arbres simbòlica el diumenge, perquè "no cal destruir l'arbrada que hi ha per aquest aparcament. Hi ha altres solucions com utilitzar els terrenys abandonats de l'antiga Ciutat Residencial o reformar els vorals de la Nacional 340, que també podrien acollir places d'aparcament" segons assenyala Fusté qui critica l'Ajuntament perquè "sempre fa i després mirar les conseqüències".

La plataforma Salvem la Platja Llarga, juntament amb el grup ecologista GEPEC van presentar una sèrie d'al·legacions sobre aquest indret, on demanen per exemple que els aparcaments estiguessin els més allunyat possible del bosc de la Marquesa, que es fessin sense pavimentar o traslladar part d'aquest aparcament als terrenys de la Ciutat Residencial.

Actualment, els veïns de les urbanitzacions properes a aquesta zona, accedeixen a la platja a través d'un petit pas subterrani que no és altra cosa que un col·lector d'aigües, i que es troba en un estat lamentable. Un col·lector que és propietat municipal i d'ADIF. Els terrenys on s'ha d'ubicar aquest aparcament són de titularitat privada.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar