loader
menu

CIUTAT

TGN manté un dia més l'operatiu especial contra el fred

El Circ Ciutat dimecres, 18 de gener de 2017

Tarragona mantindrà l'Operació Iglú per la propera nit, però només en fase d'alerta, i no d'emergència, com durant la nit del 17 al 18 de gener. Davant la previsió que les temperatures per aquesta propera nit se situïn per damunt del 0 graus, l’operatiu format per la Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Protecció Civil i Creu Roja no sortirà aquest nit però es facilitarà allotjament a les persones que ho sol·licitin, i es mantindran allotjades aquelles persones que ho hagin estat en la fase d’emergència.

Foto: Mauri

Dotze persones ateses, però només una accepta l'allotjament

Un total de 12 persones han estat ateses durant la primera nit de l'Operació Iglú, encara que només una ha volgut ser allotjada. Sis persones han rebutjat ser allotjades, però sí han rebut assistència (mantes i menjar calent), mentre que cinc persones no han volgut cap tipus d’assistència. Els allotjaments es mantindran mentre les condicions climatològiques puguin suposar un perill greu per a la salut i la integritat física.

L’Operació Iglú forma part del protocol d’actuació conjunt per Onada de Fred de les àrees de Serveis a la Persona i Seguretat Ciutadana, juntament amb Creu Roja, que a partir del mes de novembre entra en fase de pre-alerta i es posa en funcionament en el cas que es tingui la previsió d’una davallada important de les temperatures i s’activi l’alerta d’onada de fred des de Protecció Civil de la Generalitat.

El dispositiu està format per un equip de deu persones, integrat pel cap de torn de la Guàrdia Urbana acompanyat d’una dotació, personal de Serveis Socials, membres de la Creu Roja i Protecció Civil amb dos vehicles.

A més de l’Operació Iglú, l’Ajuntament ha pres altres mesures per prevenir riscos i accidents al terme municipal, com ara, aprovisionar-se de sacs de sal i suspendre temporalment la neteja dels carrers amb aigua pel risc que es formin plaques de gel.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar