loader
menu

CIUTAT

Floría diu al jutge del cas Inipro que el ciberactivisme al PSC era 'una tasca voluntària'

El Circ Ciutat dijous, 19 de gener de 2017

El jutge que investiga el cas Inipro ha escoltat les explicacions de la portaveu municipal a l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floría, citada a declarar com a investigada després de la darrera interlocutòria.

La portaveu del PSC a l'Ajuntament de TGN, Begoña Floria, a la sortida dels jutjats. Foto: www.tarragonaradio.cat

La regidora tarragonina ha explicat que se sentia "tranquil·la i satisfeta" per haver pogut aclarir al jutge en què va consistir el "ciberactivisme al PSC". Durant la seva declaració, ha respost a les preguntes formulades per totes les parts amb la voluntat d'aclarir el que, segons ella, és “una confusió”. Ha assegurat, a més, que “el ciberactivisme és una activitat de compromís polític", i ha afegit que "no concebo que ningú pugui pensar que es cobra per fer una tasca voluntària”.

La sisena regidora de l'Ajuntament ha confirmat que l’any 2011 estava al capdavant de grups de persones que treballaven en benefici del PSC, però ha insistit que ho feien únicament com a voluntaris i sense percebre cap renumeració.

El Jutjat d'Instrucció número 1 de TGN sospita que el "ciberactivisme al PSC" es pagava a través de l'empresa Inipro, contractada per l'Institut Municipal de Serveis Socials. En aquest sentit, Floria ha insistit que ella mai no ha demanat treballadors per col·laborar amb el grup de ciberactivisme, sinó que sempre ha demanat voluntaris.

Ha recordat que el grup en qüestió es va crear l'any 2010, i que aleshores el formaven una cinquantena de persones. “En el cas del 2011 vaig demanar col·laboracions a aquestes persones i ja està”, ha dit.

Casualment, però, alguns dels membres del grup de ciberactivisme al PSC (també es dedicaven a donar suport a les xarxes a l'alcalde Ballesteros) van estar contractats per Inipro en un projecte d'impuls a l'associacionisme entre els immigrants.

Qui també ha passat pels jutjats ha estat l'ex cap de gabinet d'Alcaldia de l'Ajuntament, Gustavo Cuadrado. L’antiga mà dreta de l'alcalde Ballesteros també està investigat en la peça principal del cas, que en conjunt ja suma 14 imputats, entre els quals el mateix alcalde, Josep Fèlix Ballesteros (PSC).


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar