loader
menu

CIUTAT

'Pot anar per on vulgui, perquè en aquests 10 minuts això és una mica...'

Joan Castell Ciutat dilluns, 23 de gener de 2017

La circulació per la Part Alta està provocant un autèntic desgavell des de que la baixada del Roser està tallada al trànsit. Una situació que es torna caòtica quatre vegades al dia, coincidint amb les entrades i sortides del col·legi Lestonnac.

Fotos: Joan Castell

Fotos: Joan Castell

Fotos: Joan Castell

Fotos: Joan Castell

Fotos: Joan Castell

Imatge habitual a la sortida del col·legi. Foto: Joan Castell

Falten quinze minuts per a les cinc de la tarda. Des de les escales de la plaça de l'escorxador es contempla perfectament com desenes de cotxes accedeixen a la Part Alta sense ser residents. Són mares, pares i avis que van a recollir els seus nens a la sortida de l'escola. I acaben estacionant els seus vehicles al mig de la plaça de la pagesia. I també en plena plaça Escorxador. Hi accedeixen a través del portal de Sant Antoni, carrer Escorxador i carrer d'En Puig Pallars. I a l'aparcar els cotxes a la plaça dificulten el pas d'altres vehicles.

A mesura que el rellotge s'acosta a les cinc de la tarda, el volum de trànsit va pujant i els pares acaben deixant el cotxe on bonament poden mentre esperen a les criatures. Els veïns, carregats de paciència, entenen la situació, però amb un punt de frustració. "Quin lio en aquestes hores. Cada dia igual" se sent dir a un grup de persones que camina direcció portal de Sant Antoni.

I tot sota l'atenta mirada de tant sols una patrulla de la Guàrdia Urbana per regular una mica el trànsit per poder donar pas als vianants. El que crida més l'atenció, però, és la resposta d'un dels policies a un avi amb el seu nét, que li pregunta per on pot sortir amb el cotxe sense infringir la ordenança de circulació de la Part Alta. La resposta et deixa atònit. "Pot anar per on vulgui, perquè en aquests 10 minuts això és una mica..." i el policia no acaba la frase.

El tall de la baixada del Roser dificulta aquesta evacuació de vehicles. Un tall que segons informa l'Ajuntament en el seu web s'allargarà fins a finals de gener, però sense especificar cap data concreta. En aquest mateix web es pot llegir les modificacions en la circulació per tal d'evitar aquestes situacions.

Des de El Circ hem consultat a l'Ajuntament sobre si hi ha data concreta per obrir la baixada al trànsit, però de moment, l'única resposta oficial és que serà a finals de gener. A banda, han declinat fer declaracions, però asseguren que aquests problemes acabaran un cop la baixada del Roser quedi oberta al trànsit.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar