loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Apareix una zona d'enterraments tardo-romana al solar de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 20 de gener de 2017

Excavar el subsòl de Tarragona acostuma a ser sinònim de trobar restes històriques. El darrer indret de la ciutat on s'han fet descobertes ha estat el solar on hi havia l'antiga Caserna de la Guàrdia Civil. Les excavacions arqueològiques que s’hi estan duent a terme han tret a la llum restes d'un mur i una zona d'enterrament de caràcter tardo-romà.

Fotos: cedides

Fotos: cedides

Tal com suggereix la Planimetria Arqueològica de Tàrraco, la troballa feta es perfila “com una resta destacable en aquest lloc de la ciutat, que es considerava una zona suburbana de la ciutat i on en principi s’hi assentaven famílies benestants”, tal i com ha explicat l’arqueòleg municipal, Joan Menchon.

A l’excavació, de moment, hi han aparegut un pou i una sèrie de murs d'habitatges del segle III aproximadament, que se sap que al segle IV van deixar de funcionar i s'hi van fer enterraments. També ha aparegut una tomba feta amb teules del S. IV que conté un esquelet humà corresponent a un jove menor de 15 anys. Alhora s’està descobrint, a data d’avui, l’esquelet d’un animal similar a una cabra.

Dues setmanes més d'excavacions

En principi encara resten dues setmanes més per continuar l’excavació arqueològica. A partir d’aquell moment iniciarà el projecte arquitectònic que està previst fer en aquest solar de 1.800m2 i que contempla la construcció de 30 habitatges, aparcament i comerços en planta baixa, tal i com es va anunciar el mes d’abril de 2016 a través d’SMHAUSA.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar