loader
menu

CIUTAT

TGN quadruplicarà l'oferta de taxis adaptats per a discapacitats

El Circ Ciutat dilluns, 22 d'abril de 2013

L'oferta actual a Tarragona de taxis adaptats per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda és escassa. De les 93 llicències que té concedides l'Ajuntament, tan sols dos dels vehicles poden oferir aquest servei i en breu passaran a ser cinc. Per això, des de l'Agrupació RàdioTaxi de Tarragona es va creure oportú augmentar l'oferta, amb l'objectiu d'arribar fins els 9 vehicles, una xifra que suposaria tenir el 10% de la flota adaptada a aquest col·lectiu de persones.

Una imatge de diversos taxis pertanyents a l'Agrupació Ràdio Taxi Tarragona. /radiotaxi Tarragona

Tenint en compte que els vehicles adaptats tenen una capacitat per a 7 persones, i això, suposa un volum de negoci més elevat, l'agrupació i el mateix Ajuntament no volien que es produís un allau de peticions i que el mapa de taxis de la ciutat canviés, passant a estar acaparat per grans vehicles, a priori, menys llaminers per als usuaris. Per això, es va fixar com a condició indispensable que per poder conduir un cotxe amb més aforament, també caldria fer una inversió més gran.

Segons explica el president de l'Agrupació Ràdio Taxi Tarragona, Josep Miquel Barragán, la despesa extra per adaptar un vehicle de 7 places per a persones amb mobilitat reduïda és d'uns 7.000 euros. "Sense aquesta condició, els vehicles per a 7 places haurien estat molt més, però tampoc és bo per a l'estètica de la flota. Va ser una mesura perquè no hi hagués un increment desmesurat", recorda Barragán.

Al marge de la petició efectuada des del mateix consistori, basada en què una ciutat de 140.000 habitants necessitava tenir una oferta superior d'aquest tipus de transport, la retallada en transport sanitari també ha fet que els taxis grans adaptats siguin molt més reclamats. Fins fa ben poc, en moments ocasions, el temps d'espera per a un usuari d'aquest servei podia ser de més de dues hores, ja fos perquè dels dos vehicles adaptats (aquesta és la xifra que hi havia fins fa poc) un podia estar fora de la ciutat i, l'altre fent un altre servei. D'aquesta manera, la demanda quedarà ja perfectament coberta.

D'altra banda, els usuaris generals també tindran la possibilitat de compartir vehicle, amb la qual cosa, el preu serà inferior a la resta.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar