loader
menu

CIUTAT

TGN i Reus s'alternaran en la celebració de la First Lego League

El Circ Ciutat dimarts, 24 de gener de 2017

Més d'una trentena d'equips procedents de més de vint escoles del territori participaran enguany en la sisena edició de la First Lego League, un esdeveniment que promou els valors del treball en equip i la capacitat emprenedora entre nens i joves de 6 a 16 anys, i alhora els permet descobrir la diversió i l’emoció en la ciència i la tecnologia.

Una imatge de la Fisrt Lego League de 2013. Foto: circdetarragona.com

En el certamen, organitzat per l'Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) de la URV, els participants hauran de pensar i resoldre problemes reals amb una investigació científica i, a banda, fer proves amb l’ús d'un robot construït i programat per ells mateixos.

El repte de l’edició d’enguany, denominat "Animal Allies", es basa en el desconegut i salvatge món dels animals. Els equips s'hauran de posar en la pell d'aquests i hauran de resoldre problemes reals relacionats amb la fauna, aplicant valors que també es donen entre el món animal com la cooperació i el treball en equip per tal d'aconseguir satisfactòriament un objectiu comú, ajudant-se entre ells. A banda, en el marc de la mateixa First Lego, faran proves i demostracions pràctiques amb un robot construït i programat per ells mateixos.

La cita tindrà lloc el proper 4 de febrer al Palau de Congressos de Tarragona, on s'espera la presència d'unes 1.500 persones entre participants, familiars i voluntaris. A més, serà la més multitudinària de les que s'han celebrat a la demarcació de Tarragona.

Amb l’objectiu de que es converteixi en un esdeveniment territorial, a partir d’ara la realització de la First Lego League s’alternarà entre les ciutats de Tarragona i Reus gràcies a un acord entre els dos ajuntaments. A aquestes dues administracions s’hi suma també el suport de la Diputació de Tarragona, la URV i l’empresa LEAR Corporation. Tots plegats fan possible que la FLL sigui l’acte més massiu fomentant vocacions científiques i tecnològiques de la província.

També per als més petits

Un any més, els nens i nenes d’entre 6 i 9 any també tenen el seu espai al certamen. La Junior FIRST LEGO League pretén que més de 110 nens, d‘escoles diferents i repartits en 14 equips busquin solucions a través de la imaginació. Els més petits resolen el desafiament amb el disseny d’una maqueta LEGO i un pòster il·lustratiu que mostra tot el que han après.

La FIRST LEGO League s’estructura en tornejos classificatoris i fases finals. A l'Estat hi ha desafiaments en diferents ciutats, un d’ells serà el que es celebrarà a Tarragona, i els millors participants de cada ciutat es guanyaran un lloc per la Gran Final de la FIRST LEGO League (FLL) Espanya.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar