loader
menu

CIUTAT

El Pla de la Budellera necessitarà una nova aprovació inicial

El Circ Ciutat divendres, 27 de gener de 2017

Just l'endemà de defensar el model de creixement urbanístic de Tarragona, i en conseqüència, del Pla Parcial de la Budellera, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha explicat que ara caldrà una nova aprovació inicial perquè tiri endavant.

Foto: circdetarragona.com

Ho ha fet després de la reunió de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat, qui ha informat favorablement del Pla Parcial 24, però també ha traslladat totes les recomanacions i consideracions que caldria incloure en el pla.

"Aquestes modificacions substancials del Pla Parcial 24 portaran a una nova aprovació inicial", ha explicat Ballesteros, tot recalcant que "són prescripcions i recomanacions de la Comissió que milloren el Pla i per això nosaltres les volem tenir en compte i les inclourem”.

Una de les novetats acordades durant la Comissió d'Urbanisme és que desapareix la zona d'aparcament previst a la platja Llarga. Pel que fa als habitatges, la Comissió ja ha traslladat que són 4.200 i no 5.800, com havien denunciat els detractors del Pla.

Segons Ballesteros, "altres consideracions a tractar seran la connexió de la Budellera amb l’AP-7; disminuir l’alçada dels edificis de 12 plantes, que passarien a ser de planta baixa més 6 plantes; resoldre la connexió amb la carretera del Nàstic i millorar i ampliar la connexió a la platja Llarga per sota de la via del tren perquè sigui més accessible."

Un altre dels aspectes que caldrà resoldre és decidir en quantes etapes es desenvoluparà el Pla de la Budellera. Des de l'Ajuntament s'ha insistit que el PP24 és "respectuós amb l'Anella Verda i el Patrimoni històric".

La Junta de Compensació provisional del PP24 ha explicat que encara no disposa de tota la documentació amb les modificacions demanades per la Comissió i que un cop les tingui, les estudiarà i en farà les valoracions pertinents.

La nova aprovació inicial comportarà, a més, que s'obri un nou període d'exposició pública i d'al·legacions.

ERC i la CUP, satisfets

El grup municipal d'ERC celebra que s’obri la porta a reformular el pla parcial de la Budellera. Pel seu portaveu Pau Ricomà , "és una molt bona notícia que, un dia després que ho haguem reclamat en el consell plenari, sembla que l’alcalde s’obre a escoltar els veïns i les entitats". El líder republicà remarca que "tal i com hem defensat des d’un principi, és qüestió de voluntat política fer millor les coses i tenim molt clar que el desenllaç de la Budellera ha de passar pel diàleg i el consens".

Des de la CUP exigeixen a l'alcalde “que compleixi amb les seves declaracions públiques, fetes al gener d’enguany”, i l’emplaça a “crear una mesa de diàleg amb les diverses associacions veïnals i entitats ecologistes”.

La formació municipalista és contrària al PPU24 "perquè atempta contra els principis de desenvolupament urbanístic sostenible", però valora "de forma especialment positiva" que es reconegui que el regidor d'Urbanisme, Josep Maria Milà, ja no participarà en el procès de nova aprovació inicial.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar