loader
menu

CIUTAT

Els fets delictius continuen a la baixa a TGN

El Circ Ciutat dimarts, 31 de gener de 2017

Els fets delictius a Tarragona continuen decreixent i per primera vegada s'ha aconseguit baixar dels 10.000 delictes coneguts a l’any. El 2016 se’n van registrar 9.883, la qual cosa significa que s’ha produït una reducció del 3% respecte a l’exercici anterior. Si es compara amb els sis últims anys, el descens supera el 13%.

Foto: circdetarragona.com

Són dades que s'han donat a conèixer durant la Junta Local de Seguretat de Tarragona, on s’han presentat els números i les xifres de l'any passat en matèria delictiva. "Amb les dades a la mà es constata que els fets delictius han baixat un 13,59% respecte a l’any passat”, ha celebrat l'alcalde Ballesteros. En els darrers quatre anys, segons dades de la Junta de Seguretat, a TGN s’ha passat d’una mitjana de 953 fets mensuals a 823.

També baixen els casos de violència de domèstica i de gènere

Pel que fa a la violència domèstica i de gènere, segons les dades que s’han donat a conèixer a la Junta Local de Seguretat, l’any passat es va reduir un 23% la domèstica i un 7% la violència de gènere. En concret, es van fer 283 seguiments de víctimes: 177 víctimes de Violència de Gènere i 75 víctimes de Violència Domèstica i les 31 restants són d’àmbit sexual.

Delictes contra el patrimoni

Els delictes més rellevants (prevalença) pel nombre de fets a Tarragona són per ordre descendent: furt (43,7% 3.558 fets), danys (13,6%), robatoris amb força interior de vehicle (10,6%) i estafes (10,6%)

També cal destacar que els 637 habitatges que han patit un robatori representa el 0.95% del parc d’habitatges de la ciutat de Tarragona. Així mateix, els delictes de robatori amb violència i/o intimidació representen del 0,1% a 1,2% segons tipus (del total de delictes contra el patrimoni i a destacar que el grau de violència o intimidació és de grau baix).

L'accidentalitat en via urbana es manté

Respecte a l’accidentalitat, s’han produït un total de 1.093 accidents de trànsit en vies urbanes, mantenint el mateix nivell que en el 2015, amb les següents conseqüències. La pitjor notícia van ser la mort de 2 persones per accident de motocicleta; una xifra que havia estat el doble durant el 2015.

Coordinació entre cossos policials

L’alcalde Ballesteros ha destacat com a fet molt positiu “la continuïtat en la participació, col·laboració i coordinació entre diferents institucions, entitats i cossos policials és clau en la millora continuada de la prevenció i dels resultats en l’àmbit de la seguretat. S’han realitzat diferents dispositius amb tots els cossos policials adreçats, fonamentalment, al control de les activitats en determinats establiments (bars, locutoris) on s’exercien activitats il·lícites, o en alguns pisos dedicats a activitats d’índole sexual o relacionades amb el tràfic de drogues, o en determinats espais públics i accessos als barris de Ponent i Llevant.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar