loader
menu

CIUTAT

Creix el suport ciutadà a la plataforma que aposta per revitalitzar la Tabacalera

El Circ Ciutat dijous, 02 de febrer de 2017

Més d'un miler de persones ja han donat el seu suport al projecte perquè una part de la Tabacalera es pugui destinar a crear un espai veïnal autogestionat. La proposta és de la plataforma OPPIDA, un col·lectiu que aplega una quarantena d'entitats de Tarragona i que busca fer ús i recuperar els espais públics abandonats o en desús de la ciutat.

Foto: plataforma Oppida

Per tal de celebrar el miler d'adhesions al seu projecte, la plataforma organitzarà un vermut el dissabte 4 de febrer just davant del Magatzem 6 del complex Tabacalera, que és l'espai que demanen que se'ls cedeixi. La música la posaran "The F.E.O.S Experience" i "TGN Swing".

L'acte està obert a tota la ciutadania, però sobretot als veïns de la zona, ja que serà l'inici de tot un seguit d'activitats que la plataforma durà a terme per tal de sensibilitzar els ciutadans de l'estat d'abandonament de la Tabacalera i de les grans possibilitats que ofereix.

Segons la plataforma Oppida, el projecte amb el que treballen "no només vol salvar un espai emblemàtic sinó que també pretén convertir-se en una xarxa associativa de creixement i pensament crític a través d'activitats pedagògiques, socials, artístiques i culturals, que es convertirà en un model únic i necessari en aquesta ciutat. Un projecte que vol descentralitzar l'activitat de barris saturats".

El col·lectiu denuncia l'estat de la major part del complex de la Tabacalera: "No es pot permetre continuar tancada, abandonada i espoliada ni un dia més. Cal enfocar les energies i els esforços a la recuperació de l'M6 com un primer pas. Engegar un projecte destinat a la Tabacalera des de qualsevol altre espai no té sentit, només serviria per a permetre una vegada més l'eternització per l'activació d'aquest patrimoni comú."

Des de la plataforma es vol fer saber a l'Ajuntament que "són molts els que no volen veure que la Tabacalera mori, ni el Banc d'Espanya tancat, ni el pàrquing Jaume I buit, ni el Mercat sense ús".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar